реклама

реклама

У Черкаському обласному краєзнавчому музеї відбулася кінофест-презентація народної кіностудії «Мальва» з села Легедзине Тальнівського району Черкащини. Найбільше уваги на заході, що приурочили до Дня захисника України та Дня українського козацтва, привернули уривки фільму «Казка про Чорного Козака». Фільм вже майже завершений і незабаром буде представлений у Києві в Будинку кіно.


Над фільмом колектив працював 7 років – починаючи з 2008 року. Сценарій написаний за мотивами казки казкаря Сашка Лірника. Сцени фільму знімали не лише на Черкащині, а й в інших областях. Час показу – 105 хвилин.

Самодіяльна студія разом з волонтерами шукала акторів. У фільмі знімалося 474 людини і лише одна професійна акторка – це Марина Юрчак.


– Це лише дуже талановиті і професійні актори можуть грати і трагедію, і комедію. Ми ж серед свого оточення шукали людину, яка могла б зіграти той чи інший характер, бо такою ця людина є в житті. Багато акторів – це ре конструктори. Якщо це козаки, то це чоловіки, які займаються реконструкцією і в своєму повсякденні сповідують життя 17 століття. Вуса у них не наклеєні і оселедці не причеплені, бо вони їх справді носять. А дівчата часто є учасника етногуртів, яким справді легше ходити в домотканій сорочці, ніж в сучасному одязі. І таких людей нам непотрібно було заганяти в образ, вони вже в ньому були, – розповів керівник кіностудії «Мальва» Владислав Чабанюк.

За словами фінансового директора, який також здійснював монтаж, Миколи Кулика, на фільм пішло близько 450 тисяч гривень.


– Це при тому, що долар був по 8 гривень. Одна знімальна доба нам обходилася від 5 до 15 тисяч гривень, в залежності від оренди обладнання. Спонсорів було складно знайти, проте такі були. Так, нам фінансово допомагали керівники сільгосппідприємств, німці надавали техніку, допомагала Києво-Могилянська бізнес школа. Були й такі, від яких зовсім не чекали допомоги. Так людина з Криму просто вислала 100 гривень, написавши, що хоче долучитися до створення фільму, – розповів Микола Кулик.

Нині професійний київський композитор закінчує писати музику для фільму.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 КазкиМексиканськогоКзака 08.10.2015 22:31
Уже років 5 підряд "Прочерк" постійно пише, що "Казку про Чорного Козака" от-от дознімуть, от-от, от-от... :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100