реклама

реклама Делікат

реклама

 Майже через сім десятків років отримав лист із фронту від батька мешканець Львівської області Анатолій Завальний. З 1941 року звістка фронтовика, яку той адресував родині на Черкащину пролежала в Австрії і лише тепер лист потрапив до рук адресата.

77-річний Анатолій Завальний повірити не міг, коли йому передали лист від батька, написаний 3 липня 1941 року. Родина думає, що це була одна із перших звісток, надісланих Іваном Завальним з війни. Тоді він служив у Кам’янець-Подільському. Пан Анатолій розповідає – лист був адресований у Черкаську область, де колись мешкала родина. Тепер разом із дружиною щодня перечитує скупі рядки з фронту.

Лист, який передали родині – копія. Оригінал зберігається у Києві в музеї. Чому повідомлення з фронту не потрапило до родини, Анатолій Завальний достеменно не знає. Військові кажуть, нацисти під час війни за листами визначали психологічний стан радянських бійців. Дружина Анатолія Завального розповідає, лист написаний нерозбірливо і найімовірніше, його писали у складних умовах.

Люди радіють звістці від рідної людини, адже інших повідомлень з війни від Івана Завального в родині не збереглося. Поштарі, які розшукали сім’ю, кажуть – це вперше у районі лист знайшов адресата майже за 70 років.

Анатолій Завальний розглядає пожовклі світлини, пригадує тата. Каже, йому було лише 5 років, коли батько пішов воювати на Фінську війну. Перед Другою світовою – бачив його лише кілька разів. Отриманий лист підштовхнув родину до пошуків могили батька – хоча їм відомо лише, що Іван Завальний зник безвісти десь у Австрії.

Джерело: 5 канал

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100