реклама Делікат

Два питання зняли сьогодні на колегії Черкаської облдержадміністрації з порядку денного: про стан виконання доручень голови облдержадміністрації в органах виконавчої влади; про стан та посилення контролю за погашенням заборгованості з виплати заробітної плати. Зняття обох питань спровокували два заступники губернатора – Євген Влізло та Михайло Пузяк.

 Як повідомив на початку колегії голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб, йому поступило дві записки від його заступників. Спершу він надав можливість Євгену Влізлу озвучити його прохання.

Євген Миронович поінформував, що до 1 вересня влада не змогла погасити борги з зарплат в області. Щоб якось пом’якшити свою доповідь, він наводив всеукраїнську статистику, щоб показати, що наша область не на першому місці за рівнем заборгованості.

Губернатор - заступникам: "Або залишається заборгованість, або ви залишаєте посади"

Губернатор - заступникам: "Або залишається заборгованість, або ви залишаєте посади"

– На сьогодні в області є позитивна динаміка щодо виплати боргів з заробітної плати. Питома вага загального боргу з зарплат в Черкаській області – 15 мільйонів 100 тисяч гривень і в структурі боргу по Україні на 1 серпня становить 1,3% (восьме місце)… Станом на 30 серпня лише на 9 економічно-активних підприємствах у трьох містах області – Черкасах, Золотоноші, Умані, – борг становить 3 млн 300 тис грн. або 25 % загальної суми боргу. Значну заборгованість мають комунальні підприємства «Аеропорт-Черкаси» та «Черкасиелектротранс». Залишається заборгованість і на 24 підприємствах-банкрутах, на які припадає 7 млн 200 тисяч гривень 57% загального боргу… Тож питання про заборгованість доцільно розглянути на колегії за результатами дев’яти місяців, бо протягом вересня у районах активізуються комісії щодо зменшення боргів на підприємствах. Таким чином, у зв’язку з вищевикладеним, – тут Євген Влізло захрип від хвилювання: – прошу зняти питання з розгляду.

«За» зняття питання про хід виконання завдань губернатора виступив Михайло Пузяк. Він аргументував свою позицію тим, що відповідна робота продовжується (включно з виїздами чиновників на місця, аналітичними висновками), тож просив розглянути це питання при підведенні підсумків соціально-економічного розвитку області за дев’ять місяців.

Всі члени колегії були зовсім не проти того, щоб перенести два питання колегії на жовтень. Погодився з цим і Сергій Тулуб, зазначивши, що в чиновників є не так і багато часу, щоб вирішити питання із заборгованістю з зарплат і з виконанням його доручень.

– На наступній нараді або залишається заборгованість, або ви залишаєте посади, – попередив губернатор.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100