реклама

реклама

Керівник виробничого навчання вимагав від студента 5 тисяч гривень. Під час отримання частини хабара працівники Управління захисту економіки (УЗЕ), слідства Національної поліції та УСБУ в Черкаській області затримали освітянина.

За успішне проходження виробничої практики, складання іспитів та видачу диплому випускника навчального закладу за спеціальністю 57-річний посадовець вимагав від студента 5 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Так, 29 січня, близько 12 години дня в приміщенні Державного навчального закладу працівники УЗЕ НП України та УСБУ в Черкаській області затримали педагога-здирника.

Зловмисник отримав частину обумовленої суми хабара у сумі 2,3 тисячі гривень, які у нього вилучили правоохоронці.

Щоб себе убезпечити, викладач змусив студента написати розписку, начебто він позичав у нього гроші.

Слідчим управлінням ГУНП у Черкаській області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Керівнику виробничого навчання загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

На даний час вирішується питання щодо обрання правопорушнику міри запобіжного заходу.

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

dze@police.gov.ua

тел. довіри 098-103-96-59

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100