реклама

реклама

Аграрії Черкащини готуються до проведення комплексних весняно-польових робіт. Приблизна сума витрат на ці роботи становить 4,5 млрд грн. Під час сьогоднішньої прес-конференції про це розповів начальник управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА Ігор Колодка.

- Проблеми залишаються ті, які були і в минулому році – це відсутність обігових коштів. Для проведення весняно-польових робіт області необхідно 4,5 млрд грн. Більше 4 млрд – це обігові кошти господарств. Решта – це банківські кредити.

За словами головного аграрія області, одним із можливих варіантів вирішення проблеми відсутності обігових коштів, є впровадження в області такого проекту, як аграрні розписки. Проект діє у чотирьох областях України: у Полтавській, Вінницькій, Харківській та Черкаській.

- Цей проект широко працює у Європі, Латинській Америці. Система дуже проста. Скажімо, є компанія-постачальник, яка займається насінням, гербіцидами, пальним тощо. Між господарством і постачальником укладається аграрна розписка, яка завіряється нотаріусом. Умовно кажучи, господарство бере у компанії ресурсів на мільйон гривень. І за цінами, які діють на момент укладання договору, визначається, скільки зерна господарство має віддати на цю суму. Якщо є порушення з будь-якого боку, то умови складено таким чином, що рішення виконавчої служби вступає в силу навіть без судових процесів, - пояснює Ігор Колодка.

Він додає, що аграрні розписки мають певну перевагу над кредитуванням у банках. На Черкащині уже укладена одна аграрна розписка на 15 млн грн. А також є кілька підприємств, які готові скористатись цією можливістю.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Регіональна Тальнівщина 12.02.2016 20:39
відгодували аграрії морди, вибачте на слові, всі ганяють над ледроверах та рейнджкрузерах і їм 4,5 лярди подавай. А дітки в дитсадках і школах сидять в шубах і валянках!

Коли ви, нелюди, наб'єте своє ненаситне черево! :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100