реклама

реклама

4600 упаковок противірусного препарату «Реленца» (аналог «Таміфлю») на суму 76 тис.євро (2,2 млн. грн.) cьогодні представники самоуправління Радвілішського району Литовської Республіки доставили уманчанам. За сприяння нардепа Максима Полякова, гуманітарну допомогу місто отримало в найкоротший термін, інформує «Вечірня Умань».

З початку епідсезону в Умані захворіло 9634 особи, а це 11,2% всього населення. Зокрема, склалася непроста ситуація із захворюваннями на грип та ГРВІ.

- Цього року наше місто «захопив» вірус грипу А багато пацієнтів внаслідок цієї хвороби мали ускладнення у вигляді пневмонії та тяжкого перебігу хвороби, - розповідає  Людмила Лісаченко, заступник головного лікаря по лікувальній частині. – На щастя, нині ми спостерігає спад кількості захворювань на грип. Проте прогнозують другу хвилю грипу, яка може дістатися і до нашого міста. Тому ми маємо бути до неї готові.

На одному із засідань комітету по боротьбі із грипом, Уманська міська влада написала листи-звернення до міст-побратимів, аби ті допомогли дістати медикаменти для лікування містян.

Одними із перших відгукнулося самоуправління Радвілішського району Литовської Республіки.  Вони самостійно доставили до Умані 4600 упаковок противірусного препарату «Реленца» (аналог «Таміфлю»), якими можна вилікувати 4600 містян.

- Коли ми отримали телеграму, то навіть не задумувалися над тим, чи потрібно допомагати, а просто взялися шукати медикаменти. Спочатку виділили кошти. Далі організували конкурс на закупівлю ліків. Підняли на ноги всю Литовську Респубіліку. Це було не просто, адже даних ліків на наших складах майже не залишилося, - розповідає Казімерас Аугуліс, заступник мера самоуправління Радвілішського району . – Ми хотіли зробити подарунок уманчанам до Дня закоханих. Адже без здоров’я немає кохання.

За сприяння народного депутата України Максима Полякова, гуманітарна допомога від Литви була звільнення від митного збору. А час митного контролю значно скорочений. Було зроблено все для того, аби ліки своєчасно були доставлені уманчанам.

реклама

Коментарі  

 
-2 #7 Черкащанин 14.02.2016 16:48
Епідемія ще тільки почала зменшувати оберти - у лікарнях Умані, Черкас і інших міст ще повно хворих. До того ж, друга хвиля, за прогнозами медиків, може бути в березні.
Спасибі литовцям!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 Грып 14.02.2016 14:29
Я никуда не уходил. Я ждал пока лыки привезут. Чисто поржать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 студент 14.02.2016 12:58
Где вы раньше были?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 марина 14.02.2016 12:58
ОНи что издеваются, прислали когда пик уже , слава Богу прошел.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 О.Б.КУРЕНИЙ 14.02.2016 12:53
Полякову на роду написанно ликы с Польши доставлять. Благодаря этому, эффективность такых ликив, будет тогда превосходить все мировые аналоги.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Уманский Еврей 14.02.2016 00:33
11% населения Умани болели, кажется 3 погибло от гриппа. Школы 2 недели не работали. А тут когда не много полегчало, Литва помощь дала. Почему так поздно, почему наши новый братья из ЕС и з США не предоставили помощь месяц назад? Почему? А теперь пиариться будут, какие мы молодцы. Около 300 по стране скончались... вот вам и ценности европейские.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Студент 13.02.2016 21:15
Грип пішов на спад і тут як тут Поляков.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100