Працівники ПАТ «Ватутінехліб» вийшли до будівлі заводу з акцією протесту проти керівництва, яке вже три місяці не виплачує заробітної плати та за словами працівників, «розтягує» хлібокомбінат на металобрухт». Як повідомила «Прочерку» працівниця хлібокомбінату Лілія Абуладзе, на акцію протесту вийшли усі працівники комбінату, а це – більше 100 людей.

- За що ми маємо жити? Три місяці не платять зарплати. У нас немає за що навіть купити хліба або ліків. Ми вимагаємо виплатити наші зароблені гроші. Вчора ми палили шини, перекривали дорогу, щоб на нас звернули увагу, - розповідає пані Лілія.

Міський голова Ватутіного Олександр Лисюк у коментарі "Прочерку" не заперечує – люди дійсно невдоволені, адже підприємство має серйозні фінансові проблеми. Але це питання має невдовзі вирішитись.

- Дійсно, ПАТ «Ватутінехліб» зараз знаходиться у складному фінансовому стані, має багато кредитів і не має сировини для повноцінної діяльності. Борг підприємства складає 390 млн грн., а враховуючи пені штрафу та відсотки, то ця сума сягає близько 500 млн грн. Однак, на щастя, знайшовся інвестор, який готовий вкласти інвестиції та відродити підприємство, - говорить Олександр Борисович.

В той же час міський голова спростовує інформацію про те, що із заводу вивозять метал.

За словами жителів Ватутіного, завод змінив власника, однак Олександр Лисюк наголошує: власником був і залишається «Укрінбанк».

- Відкрита кримінальна справа проти власника заводу з приводу того, що не виплачуються заробітні плати. Однак, новий інвестор пообіцяв із сьогоднішнього дня почати виплачувати кошти працівникам. Вчора люди пікетували, намагались палити шини, але ми вийшли до них та пояснили ситуацію, - говорить Олександр Борисович.

Голова обласної федерації профспілок Петро Шевченко розповідає, що про цю проблему він чує вперше.

- До нас працівники комбінату не звертались. Наскільки мені відомо зі слів міського голови, новий інвестор повинен забезпечити працівників і виплатити їм заробітні плати найближчим часом. Підприємство повинно функціонувати. Там працює велика кількість людей, не можна допустити, щоб вони втратили роботу або мали неналежні умови.

Як розповідає міський голова, Ватутінський хлібокомбінат є унікальним підприємством для області. Воно здатне імпортувати продукцію за кордон, має виходи на країни Прибалтики та Румунію.

реклама

Коментарі  

 
-8 #15 сема 19.03.2016 20:09
бредятина.и статья и кооментарии
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #14 Ганчева Лара 16.03.2016 19:27
Цитую Гордей:
Куха Сергей взял Хлебокомбинат под свою крышу.А Ступник-бывший ГАИшник и Женя Подцерковный-это его команда.Благодаря вливаниям Сергея Францевича у завода есть перспективы.

Подцерковний зараз уже в Ватутінській Міській Раді секретарем працює.Тепер він влада нашого міста.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #13 Гордей 15.03.2016 13:27
Куха Сергей взял Хлебокомбинат под свою крышу.А Ступник-бывший ГАИшник и Женя Подцерковный-это его команда.Благодаря вливаниям Сергея Францевича у завода есть перспективы.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #12 робочий 15.03.2016 02:40
чего Вы все тут гоните не правду.Метал ещё осенью вывезли аж 7 камазов.ЕВРЕЙ с самого начало не хотел деньги свои ложить в предприятие потому что там кроме сырья надо ещё запчасти покупать. Рабочие шины не палили это Женя волонтёр и Ступник бивший гаишник привёз свой Правый Сектор вот они и жгли эти шины что-бы потом медаль себе прицепить. А Дяченко Ирка вообще офигела это когда такое было что-бы начальник персонала решала кому давать зарплату,а кому нет. Ну а если сильно хочешь зарплату то должен писать заяву зачем тебе нужна твоя заработанная зарплата это вообще дебилизм. По поводу зарплаты отдали не всю, а именно вторую половину (чорную) за Декабрь и первую (официальную) за Январь остальную пообещала главный Бухгалтер в Понедельник но так и не дали опять завтраками начали кормить. И народ полным ходом увольняется с работы каждый день. Так что скоро не будет кому работать на Хлебокомбинате. Будет начальство закатывать свои рукава и месить тесто и ремонтировать оборудование.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #11 Гордей 13.03.2016 17:55
Тут щось не те. Красніков Віталій не буде вкладати гроші в Хлібокомбінат,б о він сам дивится аби десь щось поцупити...Одна надія на Куху.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #10 Ганчева Лара 13.03.2016 10:06
На метал хотів порізати завод син колишнього мера Вова Гончаренко,але активісти-працівники заводу стали на захист майна.Робітники на чолі з Гордієвським Олегом та Тетяною Гросихою організували групи чергування.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #9 Ганчева Лара 13.03.2016 01:06
Цитую Гордей:
Новий інвестор-Кухарчук Сергій Францевич пообіцяв погасити борги по зарплаті і відновити підприємство.

Так.Вже видали зарплату за 2 місяці.Велика подяка інвестору Кухарчуку Сергію Францевичу та його заступникам Зубріліну Олександру та Краснікову Віталію.
Все-таки світ не без добрих людей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #8 Тетяна 12.03.2016 11:46
НЕЦитую Правда ХК:
Цитую Сидоров:
У Ватутиному приехал один израильтянин, и хотел купить комбинат, но рабочие зажгли шины и устроили забастовку. Он развернулся и уехал, сказав, почти дословно--на хрен мине такая страна , где я собираюсь вести бизнес , а рабочие устраивают типа разборки.

Він не захотів пплатити борги ХК та З\П по чорному. Робітники за зміни, та тільки за додаткові ЗП по черному. Змін всі хотят тільки не бажають змінюватися

Неправда робітники хочуть щоб зарплата була біла та такі керівники як Дяченко Ірина не питаючи людей робила що хотіла а тепер боїться з,явитись в Ватутіне по телефону сказала що вона вже не працює на даному підприємстві.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #7 Тетяна 12.03.2016 11:43
Брехня,громадян ин Ізраїлю думав вкласти гроші в це виробництво ходив сам по цехах бачив яке обладнання яке працює через раз звісно хто захоче витрачати гроші там де треба все міняти
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #6 Гордей 11.03.2016 22:26
Новий інвестор-Кухарчук Сергій Францевич пообіцяв погасити борги по зарплаті і відновити підприємство.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100