реклама Делікат

Відтепер відвідувачі мерії Черкас мають можливість вільно користуватися доступом до інтернету через Wі-Fі-зв'язок. Днями працівники відділу інформаційних технологій встановили в холі міськвиконкому дві точки доступу цієї бездротової мережі. Wі-Fі-зв'язок поширюється на увесь перший поверх приміщення, а також на прилеглу територію до будівлі. Ініціатором ідеї став керуючий справами Черкаського міськвиконкому Микола Кудрявцев.

Одна точка доступу мережі Wі-Fі розміщена в холі МВК, а інша в крайньому крилі поблизу Єдиного дозвільного центру. Тож у радіусі 50 метрів люди з мобільними пристроями (КПК, смартфони, PSP і ноутбуки), оснащені клієнтськими Wi-Fi прийомо-передаючими пристроями, можуть підключатися до локальної мережі і отримувати доступ в Інтернет.

Черкаська влада полюбляє інтернет. Зокрема, відомим серед політиків блогером є міський голова Сергій Одарич. На фото – директор КП «Черкасиелектротранс», депутат міськради Віталій Дядченко (зліва) під час зустрічі з профспілками «консультується» зі своїм айпадом (планшетним комп’ютером)

Черкаська влада полюбляє інтернет. Зокрема, відомим серед політиків блогером є міський голова Сергій Одарич. На фото – директор КП «Черкасиелектротранс», депутат міськради Віталій Дядченко (зліва) під час зустрічі з профспілками «консультується» зі своїм айпадом (планшетним комп’ютером)

Безкоштовно користуватися глобальною мережею містяни мають змогу й на прилеглій території до будівлі мерії. Зокрема зона покриття діє на лавочках біля фонтанів і дістає аж до ялинок, що поблизу вказівника напрямку руху.

– Міськвиконком має свій інтернет-канал швидкістю 30 Мбіт за секунду, яким користуються працівники мерії. З цього каналу ми виділили не більше 8 Мбіт/с для мережі Wі-Fі, – розповідає начальник відділу інформаційних технологій Черкаського міськвиконкому Микола Бондаренко. – Головна мета – покращити комфорт перебування громадян, які очікують надання адміністративних послуг. Тобто людей, що чекають у чергах до ЄДЦ, приходять на прийом до посадовців тощо.

Крім того, за словами Миколи Петровича, цим самим міська влада готує черкасців до отримання інформації та адмінпослуг автоматизовано, через інтернет, адже це буде значно швидше, якісніше й дешевше. А головне – це зменшить видатки при обслуговуванні жителів. Приміром, у Англії обслуговування одного звернення громадянина коштує: особисто – 10 фунтів, по телефону – 2 фунти, а через мережу інтернет всього лише 17 центів.

Встановлення двох точок доступу Wi-Fi обійшлося міському бюджету в 500 грн. Цікаво, що випромінювання від Wi-Fi пристроїв у момент передачі даних на два порядки (у 100 разів) менше, ніж біля мобільного телефону.

Зауважимо також, що користувачі можуть переміщатися між точками доступу по території покриття мережі Wi-Fi. А для того, щоб підключитися до мережі, власнику ноутбуку або мобільного пристрою з Wi-Fi адаптером необхідно просто потрапити в радіус її дії. Ніякого паролю вводити не потрібно. Необхідно лише знайти точку доступу rada_inet і підключитися до неї. Про це повідомляє прес-служба МВК.

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 Ант 22.09.2011 10:53
Молодь міськвиконкому повинна залюбки виконувати свої посадові обов"язки, а не сидіти днями в інеті тоді, коли на них чекають відвідувачі!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 Круть 21.09.2011 18:30
У виконкомі повно молоді, яка залюбки користується Інтернетом-безкоштовно! А такі як АНТИ хочуть загнати усіх в совок, до друкарських машинок, копірки і діроколів! Ганба! А Бондаренко-на свому місці мужик.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 Лёня 21.09.2011 10:58
Зачёт!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Ант 21.09.2011 10:47
Хіба бабусям з дідусями, що по три-чотири години чекають прийому у "вельможних" можновладців, потрібна ваша електронна цяцька??? Чи потрібен недолугий Етичний кодекс чиновника міськвиконкому??? Зажралися ви там,розлінилися від відсутності справжньої роботи, обгородилися, віддалилися від простих людей. Дограєтесь, що людям вкінець набриднете і візьмуть вас на вила!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100