реклама Делікат

«Миронівський хлібопродукт» (МХП) готується до виходу на ринок ЄС. Вчора компанія повідомила, що вивчає можливість купівлі м'ясопереробного підприємства у Німеччині, а в найближчий місяць чекає отримання дозволу на постачання в ЄС.

Потіснити найбільшого гравця на цьому ринку – компанію Wiesenhof – буде важко: вона займає 50% німецького ринку, відзначають експерти. Але додають, що собівартість продукції МХП зараз в два рази нижче, ніж у виробників з ЄС. Про це пише «Комерсант».

«Миронівський хлібопродукт» розглядає можливість купівлі в Німеччині м'ясопереробного підприємства і виробника готової продукції», – розповів основний власник компанії Юрій Косюк.

У МХП розраховують закріпитися на ринку ЄС, збільшивши таким чином доходи – ціни на курятину там в середньому на 50-70% вище, ніж в Україні. У МХП уточнили, що актив може бути куплений і в інших країнах ЄС, зокрема Італії, Словаччині, Франції.

«Ця купівля гарантує нам місце на полиці в магазинах Європи. Інвестиції в проект можуть скласти близько 100-150 млн євро», – говорить Юрій Косюк.

Сировина для підприємства в Німеччині – куряче філе – МХП має намір постачати з України. З нього вироблятиметься готовий продукт, зокрема, мясоковбасні вироби і напівфабрикати.

Зараз українські виробники м'яса курки завершують процес здобуття дозволів на постачання продукції в ЄС. У МХП розраховують отримати дозвіл протягом найближчого місяця.

«Миронівська птахофабрика готова почати експорт. За попередніми даними, нам дадуть можливість експортувати 20 тис. т курятини», – говорить Юрій Косюк.

«Миронівський хлібопродукт» (ТМ «Наша Ряба», «Легко!», «Фуа Гра», «Бащинський», «Дружба народів», «Євро продукт», «Сертифікований Аргус») займає близько 50% промислового виробництва м'яса птиці в Україні.

Зазначимо, що ВАТ «Миронівський хлібопродукт» (ТМ «Наша Ряба») має на Черкащині не одне підприємство. Зокрема, найпотужніша птахофабрика МХП працює в Каневі.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 АлисА 23.09.2011 13:17
Да, кто-то на Евро-рынок выходит, а кто-то в долгах как в шелках, имею в виду СВАН и его Черкасскую птахофабрику в Худяках. Это ж надо было собственнику В.Г. так уграть, профукать, тупо пробухать семь птицефабрик. Талант!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100