реклама Делікат

У селищі Орбіта Чигиринського району Черкаської області живе близько 200 людей. У 1970-х радянська влада розраховувала, що ця цифра становитиме 20 тис. Про це повідомляє «Газета по-українськи».

 "Тут мали будувати атомну станцію. Та тільки після Чорнобиля все зупинили. Я працював монтажником. Мудаки совдепівські зліпили проект спочатку на теплову ГРЕС. Прикинули, бісова кров, не хватає вугля, щоб її протопить. Не годиться, давай атомну ліпить. І тоже щось не вийшло. Зате від станції Фундукліївка в Кіровоградській області за 50 кілометрів начали тягнуть залізничну дорогу. Її ще цар будував, а потом трохи при німцях. Був уже насип. Ну нам же по рівнині неінтересно, любимо долати труднощі. Давай із Павлиша, тоже Кіровоградщини, тягнуть. То так і не зліпили", - розказав місцевий житель Василь Супрун.

orbital1

У Орбіті всього один магазин, дітей возять у школу у сусіднє село Вітове.

orbital2

"Чесно скажу, тепер їхати звідси не хочеться нікуди. Це зараз метушня, бо майже в усіх городи. А зимою суєта затихає. Тоді ми різні міроприємства придумуємо, святкуємо дні народження, на релігійні з Рацева приїжджає батюшка. Паску святимо між будинками. Дітей зараз в Орбіті мало. А раніше було стільки, що в дитсадочок і школу Чигирина трьома ЛАЗами возили. Молодь пороз'їжджалася по заробітках. Скільки квартир у будинках порожні. Розповідали, що, коли тут вирувало будівництво, старий дід із Вітового обійшов чималий гурт людей і каже: "От повірте мені, що тут усе буде починатися, але нічого не закінчуватиметься". Уже віримо в ті слова", - додала мешканка села Ольга Вовк.
orbital3

orbital4

реклама

Коментарі  

 
0 #1 nik 25.09.2011 11:32
Кому потрібна та Орбіта. Головне в Чигирині сараїв набудували, які називають резиденцією Б. Хмельницького , бастіонами Дорошенка і т. д. А люди які тут проживають нікому не потрібні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100