реклама Делікат

Хасиди прибули в Умань, щоб відсвяткувати Рош-А-Шана. Фото із сайту newsru.co.il

Хасиди прибули в Умань, щоб відсвяткувати Рош-А-Шана. Фото із сайту newsru.co.il

Україна депортувала вісьмох хасидів, що прибули в Умань на святкування Рош-А-Шана – Нового року за іудейським календарем. Про це повідомила начальник управління зв'язків із громадськістю Міністерства внутрішніх справ Вікторія Кушнір, йдеться у інформації агентства «Українські новини».

 З її слів, вони депортовані за порушення візового режиму.

При цьому Кушнір зазначила, що за кілька тижнів напередодні святкування жодних серйозних правопорушень в Умані за участю хасидів зафіксовано не було. "Були дрібні правопорушення, порушення адміністративного порядку", – сказала вона.

Раніше інформаційне агентство «Українські новини» повідомляло, що у вересні в Умані вже почалися конфлікти між хасидами й місцевими жителями. Спочатку кілька десятків місцевих жителів знесли частину паркану, який обгороджує ділянку хасидів з їдальнею, де у свято будуть безкоштовно годувати всіх прочан. Місцеві жителі скаржаться, що паркан перегороджує їм шлях.

Крім цього, син хасидського діяча Даніеля Даяна 9 вересня потрапив у сутичку з місцевим жителем і, як стверджує постраждалий, побив його лопатою.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100