реклама

реклама

Золотоноша відгуляла своє день народження. Такої грандіозної святкової програми місто не бачило від дати заснування – 1576 року.

Імпрези відбувалися в п'ятницю, 23 вересня, з 9:45 до 24:00 і охопили практично всю центральну частину міста: меморіальний комплекс, парк ім. Т.Шевченка, стадіон ДЮСШ, площу поблизу міськвикнонкому. 

IMG_5321

«Прочерк» гуляв та веселився разом із золотонісцями.

Визволення від загарбників

IMG_5288

Почали з традиційного: святкової ходи та урочистого покладання квітів до Меморіального парку. Разом з днем народженням Золотоноша відзначала 68-річницю визволення від німецько-фашистських загарбників.

Здійснення бажань

Золотонісці почали отримувати подарунки ще напередодні свята.

IMG_5298

- Найбільше вразив той фонтан, який монтували вчора ввечері, – ділиться враженнями  заступник директора Золотоніської ЗОШ № 3 Алла Павленко.

Діти кидають у нього монетки «на щастя», влаштовують фотосесії.
IMG_5317

Люди збираються біля ще одного «сюрпризу» – метелика щастя. Пов’язують різнокольорові стрічки.

- Неодмінно вірю, що моє бажання здійсниться. Воно щире і безкорисливе. До того ж існує легенда про Психею та Амура. Міф і надихнув нашого мера встановити саме такий символ, – говорить жителька Золотоноші.

Собаче шоу

IMG_5348

- До дня народження міста вирішили приурочити показові виступи.  У сьогоднішньому заході виставці візьмуть участь кінологи з Черкас, Золотоноші та Києва. Особисто я виступатиму з власною собакою Юпас, – натхненно розповідає голова Золотоніського клубу «Золота зграя» Григорій Примак.

IMG_5330

Виставкова ідилія

Найлюдніше місце Золотоноші – парк ім. Т.Шевченка. Повсюди чорнобривці. Столи просто «валяться» від виставкових робіт. Величезне полотно з клаптиків тканини. Українські пісні, вишиванки…

IMG_5361

Золотонісці розглядають стенди із символами свята. Найяскравіша, за їхніми словами, композиція із написом «Золотоноша – місто чорнобривців».

IMG_5370

- Декілька днів робили. Квіти використовували не живі. Клеїли спочатку на папір, а тоді чіпляли на тканину. Де брали квіти – секрет, –  усміхається вихователь групи продовженого дня Лілія Верчик.

IMG_5329 

На дні міста було свято пирогів

На дні міста було свято пирогів

Музичне шоу

Валентина Пономар, художній керівник зразкового дитячого фольклорно-етнографічного ансамблю «Світлячок», завітала на свято як учасниця.

- Я в захваті! Вперше на такому святі, оскільки я з Золотоніського району. Тепер приїжджатиму сюди кожного року. Тут така тепла атмосфера… – задумується вона, а тоді захоплено розповідає вірш про чорнобривці. – Ти чистий і поважний, освіти  і мене, чорнобривчик!

IMG_5450 

IMG_5415

- Був такий період, коли у місті відчувався песимізм. А сьогодні настрій гумористичний. Люди бачать, що життя важке, але ми стараємося покращити його. У Золотоноші люди вміють гарно працювати. А ті, хто гарно працює, має право на гарний відпочинок. Сьогодні ми намагалися створити справжнє свято. Жодної копійки на проведення заходу з бюджетного фонду не використано. Це все кошти золотоніських підприємств-меценатів, – зазначав міський голова Віталій Войцехівський.

Головний натхненник ще небаченого у місті свята - мер Віталій Войцехівський

Головний натхненник ще небаченого у місті свята - мер Віталій Войцехівський

Увечері відбувався святковий концерт за участю кращих виконавців естрадної пісні та виступ шоу-гурту «Воля». Свято завершилося салютом та лазерним шоу.

Світлана Литвак

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #3 Атас 27.09.2011 08:23
Так у Вас же мэр нормальный, не то, что в Черкассах (как не борщ с хвостами, так клубника с мухами).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Наталя. 26.09.2011 15:29
Фестиваль чорнобривців - це просто супер!!! Пишаюся тим, що провели його саме в Золотоноші, бо наше місто - найкраще в Україні!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Олександр 26.09.2011 10:05
Дійсно було чудове і захоплююче свято!!! Керманичі міста - молодці, влаштували землякам справжнє День Народження!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100