реклама Делікат

Черкаська обласна влада підписуватиме з виробниками хліба меморандум, щоб стабілізувати ціни на хліб у майбутньому. Сьогодні проект меморандуму вже готовий. Про це на прес-конференції повідомив заступник голови Черкаської ОДА Василь Корнієнко.

– Основне наше завдання на сьогодні – зберегти ціни на хліб, які склалися. Є доручення губернатора про те, щоб підготувати і підписати з переробниками зерна меморандум, який містить у собі ціни на зерно, борошно, і, відповідно, кінцеву ціну на хлібобулочні вироби. Щоб на наступний рік ціни були стабільними, – сказав Василь Корнієнко.

За його словами, нині вже готовий проект цього меморандуму.

– Наступного тижня подамо його на розгляд голови облдержадміністрації і, думаю, через тиждень губернатор підписуватиме його з власником ВАТ «Черкасихліб» – основним виробником хліба в області, що займає на ринку близько 70% реалізації хліба. Такий меморандум готуватимемо і по «Уманьхліб» і «Ватутінхліб» – інших основних виробників хліба. Про що це говорить? Що нам у регіональні ресурси треба закласти 55 тисяч тонн продовольчого зерна для промислового хлібопечення. На сьогодні вже закладено близько 20 тисяч тонн. Ця робота продовжується, – зазначив Василь Корнієнко.

Щодо продовольчого зерна, то як повідомив заступник губернатора, Черкащина ним забезпечена повністю і «має можливість реалізувати продовольче зерно за межі області, тобто забезпечити ринок нашої держави десь близько 300 тисячами тонн».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100