реклама Делікат

Наступного року Черкащина боротиметься з закисленими грунтами. Про це 7 жовтня на прес-конференції повідомив заступник голови ОДА Василь Корнієнко.

– Є відповідна програма, щоб наступного року передбачити в бюджетах всіх рівнів – як обласному так і місцевих – виділення коштів на поліпшення, тобто, розкислення ґрунтів. Це дасть можливість розгрузити наші цукрозаводи (для розкислення ґрунтів та їх удобрення на поля вивозять дефекат – побічний продукт виробництва бурякового цукру, вапнисте добриво. – Ред.) і дати належну користь нашим ґрунтам області, – повідомив заступник губернатора.

Крім того, Василь Корнієнко зазначив, що нині влада розробила програму, згідно якої аграрії рівняються на радянські часи, коли в ґрунти Черкащини вносили 180 тисяч тонн поживних речовин.

– За минулий рік ми внесли 86 тисяч тонн поживних речовин. З кожним роком кількість їх внесення в ґрунти області збільшується. На сьогодні ми вже внесли 50 тисяч тонн поживних речовин під заправку на майбутній рік, – зауважив Василь Корнієнко.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100