реклама Делікат

С. Тулуб: «Там раніше молилися монахи, а тепер актова зала…»

С. Тулуб: «Там раніше молилися монахи, а тепер актова зала…»

Нове приміщення будуватимуть для учнів Корсунь-Шевченківського професійного аграрного ліцею, а старі корпуси віддадуть церкві. Про такі результати поїздки в навчальний заклад спільно з Митрополитом Черкаським і Канівським Софронієм розповів голова облдержадміністрації Сергій Тулуб під час брифінгу для журналістів.

- Це не проблема церкви, це проблема суспільства… Що буде поганого, якщо поряд буде церква? Я нічого в цьому поганого не вбачаю. Тим більше, що це приміщення було відібране радянською владою. Там раніше молилися монахи, а тепер актова зала… - сказав Сергій Тулуб. – Ми вирішили, що це приміщення занадто старе для молодих людей… Тому прийнято рішення побудувати в цьому ліцеї спеціально декілька приміщень, щоб там був і зал, де б були гуртки, танцювальні групи і так далі. Кінотеатр на сучасному рівні, щоб у них була можливість відпочити після занять.

За словами Сергія Тулуба, уже дано завдання розробити проект нового приміщення, і вже наступного року там може бути нова будівля.

Владика Софроній розповідає: за приміщення, які колись належали монастиреві, веде переговори ще з 1996 року.

- Цей монастир має велике значення для історії і для церкви, - каже «Прочерку» Владика Софроній. – За радянської влади монастир закрили, там зробили клуб, познімали куполи. Зі стін досі фрески на дітей дивляться, правда, їх позаклеювали папером. Мені нічого не треба, аби віддали приміщення храму, колишню трапезну і ігуменський будиночок, де зараз живуть зовсім сторонні люди.

Якщо церкві таки віддадуть приміщення, там знову функціонуватиме монастир.

реклама

Коментарі  

 
+3 #4 Ант 12.10.2011 13:27
Цитую Лёня:
А чому саме вiддають московським попам?

Бо вони тепер при владі :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Оксана Колісник 12.10.2011 11:29
При всій повазі до Преосвященнішог о Владики (до СБТ маю дуже суперечливі почуття:) - а чи не варто було б спочатку чи бодай паралельно домогтися побудови приміщень для студентства? Тим більше, що це - аграрний ліцей, а фахівці в цю галузь потрібні надзвичайно висококваліфіко вані і з високим рівнем культури, з огляду на переспективи.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Лёня 12.10.2011 11:23
А чому саме вiддають московським попам?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Люстратор 12.10.2011 09:23
Владика Софроній розповідає: за приміщення, які колись належали монастиреві, веде переговори ще з 1996 року.
В принципе и вроде ничего страшного. Но если мои дедушка владел домиком в котором сегодня располагается ЗАГС г. Черкассы и с его стен, с картин смотрели на него его предки, а "За радянської влади закрили, там зробили ЗАГС, познімали картини" то пусть строят себе новый ЗАГС, а наследникам вернут имущество заработанное их родителями. Ру пусть не построят новый ЗАГС или клуб, лицей, а по подобию комуняк переселят их в квартиры секретарей обкомов, горкомов и прочия компартийская челядь. И их (бывших комуняк) и их семьи по их же подобию на УЛИЦУ,
Как аукивается так и откликивается 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100