реклама

реклама

17 вересня, у рамках святкових заходів з нагоди Дня міста, всі охочі мали можливість відвідати «Ярмарок професій», в якому взяли участь представники міського центру зайнятості і Департаменту освіти та гуманітарної політики міської ради. На заході презентували свої професійні напрямки роботи 8 вищих та професійно-технічних навчальних закладів міста, а саме: Східноєвропейський університет економіки і менеджменту, Черкаський державний технологічний університет, Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького, Черкаське вище професійне училище ім. Героя Радянського Союзу Г.Ф. Короленка, Черкаське вище професійне училище, Черкаський професійний автодорожній ліцей, Черкаський професійний будівельний ліцей та Черкаський професійний ліцей.

Директор Черкаського міського центру зайнятості Оксана Щербак познайомила присутніх з актуальними професіями на ринку праці регіону та послугами, які надає служба зайнятості молоді. Старшокласники із великим зацікавленням пройшли експрес-тестування, яке дозволило їм виявити певні професійні риси свого характеру та дізнатися про їх вплив на подальший вибір професійної діяльності. «Потрібно йти по життю з позитивним настроєм, вірити в себе та перемагати!» – закликала молодь Оксана Щербак.

За словами організаторів, захід проведено для того, щоб зорієнтувати учнів щодо свідомого майбутнього професійного самовичзнечення, активізувати їх до опанування професій, які мають попит, розширити уявлення про робітничі професії та сформувати позитивне ставлення до них. Представники навчальних закладів закликали молодь відповідально ставитись до вибору майбутнього фаху, професії, висловили сподівання, що ця зустріч буде корисною та цікавою.

Під час ярмарку для присутніх були проведені майстер-класи майстрів пензля, кулінарів, будівельників, дизанейрів, спортсменів, біологів, електротехніків. Особливо захопливою була презентація студентів природничих наук, які наочно провели ряд цікавих хімічних експериментів. Студенти певної спеціальності показали свої вміння та ознайомили майбутніх абітурієнтів з перевагами тієї чи іншої спеціальності.

Наприкінці заходу присутні зробили висновок, що тільки тісна співпраця навчальних закладів та служби зайнятості зможе дати вагомий позитивний результат в професійному становленні молоді.

Про це повідомили в Черкаському обласному центрі зайнятості.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100