реклама

реклама

Судді і чиновники, які заповнювали електронні декларації, вже кілька днів доводять, що їхні родичі не з Вануату або Самоа. Саме на ці острівні країни в Океанії система переправляла відомості про російське громадянство або закордонну нерухомість, інформує ТСН.

a611d3291f9196227091984c3e2d5191_XL_500

Знімальна група телеканалу навідалася до Смілянської райдержадміністрації, щоб перевірити, чи справді дані е-декларування дійсні.

Нагадаємо, серед тих, хто «засвітив» свою дружину у офшорній країна Вануату – і екс-голова Смілянської РДА Андрій Колесник, який звільнений указом президента від 13 вересня. У райдержадміністрації на цю тему жартують вже другий день. Мовляв, були б гроші, то й інші б оформили там собі дружин.

Сам Колесник каже, що про острів у Тихому океані, де можна приховати великі статки, заплативши за громадянство 260 тисяч доларів, дізнався з новин ТСН. І тепер, мовляв, хвилюється за дружину.

За словами Колесника, декларацію він заповнив два тижні тому, в останній робочий день, як того вимагає закон. Присягається, що вносив у реєстр інші відомості, бо за паспортом його дружина громадянка Росії. А назву острівної країни і на камеру чітко вимовити не може.

82

Родичі суддів, які також «засвітили» дружин в Вануату, стверджують те саме, мовляв, вказували країну Росію.

Усі ті, хто виявив помилки в деклараціях щойно звільнилися. Тепер дивуються, чому комп’ютерна програма має слабкість до офшорних зон. І це при тому, що за місяць з 35 тисяч чиновників про статки відзвітували близько 2 тисяч. Жодного топового політика в списку немає. Тож скандальні перебої в е-декларуванні активісти пов'язують зі спробою зірвати основну реформу, яка відкриє нам шлях до безвізу.

– Це було зроблено для того, щоб депутати казали, мовляв, яка погана система, давайте її відкладемо. Це було зроблено руками Держспецзвязку і НАЗК. І наголошу, що це можна поправити за півдня, – каже голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

У Національному агентстві з запобігання корупції півтори доби нічого не коментують. Потім таки спромоглися дати коментар. Кажуть, перевіряють кілька версій скандальних декларацій.

– Це може бути лише втручання в систему, але нами таких випадків зафіксовано не було, – каже керівник апарату НАЗК Ігор Ткаченко. – Це може бути або помилка декларанта, або він вносив декларацію свідомо.

Посадовець додає, що втрутитися у систему не можуть, а помилки виправити повинні самі декларанти. Але вже по обіді 27 вересня помилки зникають самі і система далі працює.

реклама

Коментарі  

 
-2 #5 Пошливы 28.09.2016 22:04
Почемуто жёны у наших чиновников граждане раши, а вот живут они в гейропе...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #4 черкащанка 28.09.2016 15:54
ТСН - желтая пресса :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Загнався, екс-голова 28.09.2016 15:08
"Не винувата, бо не з Вануату?"
Оце так удружив жінці, "попаливши" її нікчемне громадянство!
Може, то компьютер автоматично виправив "ВАТА" на "ВАНУАТУ"? ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Ще щось придумаєте?! 28.09.2016 14:10
Якийсь дебільний серіал з "новин" про Смілу. Спочатку розтиражована брехня про Вануату, а тепер, після офіційного спростування ТСН - провокативний заголовок: "СТВЕРДЖУЄ" :-x
Та срана рашка - це значно гірше Вануату, і раз людина признається у її громадянстві - сумніватися у її мазохістській щирості не приходиться! ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Абрек 28.09.2016 13:18
Краще б вона була з Вануату, ніж з росії...... :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100