реклама

реклама

Деякі райони свідомо уповільнюють впровадження реформи з децентралізації, а пересічні громадяни не отримують належної інформації про неї. Тож активніше проводити інформаційно-роз’яснювальну та просвітницьку роботу щодо впровадження чи не найголовнішої державної реформи зобов’язав райдержадміністрації заступник голови – керівник апарату ОДА Ярослав Березань. Про це він розповів в ефірі ТРК «ВІККА», - повідомляє прес-служба ОДА.

Саме завдяки активній позиції громадян та їхній підтримці можливі якісні зміни, переконаний посадовець. Для таких активістів відкриті можливості для навчання та подальшої допомоги.

– Неодноразово наголошував, що великі противники реформи – це сільські голови, – зауважив Ярослав Березань. – Зрозуміло, що вони витратили певний ресурс для того, щоб обійняти свою посаду, а нові об’єднання громад передбачають і нові вибори. І не завжди людина має достатній авторитет серед виборців та позитивно зарекомендувала себе, щоб бути упевненою, що знову переможе. Це ж стосується і районних рад, які блокують цей процес. Втім, вистачає і позитивних прикладів. Приміром, на Тальнівщині активно проводять роботу з об’єднання в громади передовсім керівники РДА та районної ради.

Загалом об’єднавчий процес не стоїть на місці. Окрім уже існуючих трьох громад, ще чотири – Набутівська та Стеблівська ОТГ (Корсунь-Шевченківський район) Тальнівська міська ОТГ, а також Ротмистрівська ОТГ (Смілянський район) – вже отримали позитивний висновки про об’єднання і направлені до ЦВК для призначення виборів.

– Кожного дня до нас звертаються з районів з проханням надати необхідні документи, – відзначає заступник очільника області. – Тож я очікую, що до кінця року матимемо значно більше об’єднавців. Відзначу, децентралізаційна реформа стосується не лише адміністративного перерозподілу, а й фінансового забезпечення. Місцеві бюджети отримуватимуть значно більше доходів, зокрема й села, після остаточного завершення об’єднавчого процесу. Вже й зараз вони відчули збільшення надходжень до бюджетів. Приміром, за січень-серпень цього року населені пункти додатково отримали 911 млн грн. Левова частка припадає на місто Черкаси – на 250 млн грн, при цьому бюджет області поповнився на 125 млн грн. порівняно з минулорічними показниками.

Крім власних надходжень, ОТГ ще можуть розраховувати на державну підтримку. Приміром, на 2017 рік для реалізації проектів через фонд регіонального розвитку передбачено 9 млрд грн.

 

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 депутат 03.10.2016 21:57
Та не тільки місцеві бюджети мають додаткові надходження, є ще ряд ... , що також мають додаткові надходження, а питання стоїть, за рахунок чого, чи кого?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100