реклама Делікат

polip Працівники служби боротьби з контрабандою Черкаської митниці виявили порушення митних правил. Про це інформує прес-служба Черкаської митниці.

 На виконання умов зовнішньоекономічного контракту, який був укладений між підприємцем та турецькою компанією на адресу нашого співвітчизника надійшов вантаж «поліпропіленове килимове покриття». Вантаж слідував через Ізмаїльську митницю на митну територію України та мав всі потрібні товаросупровідні документи, в яких зазначалася дивно низька вартість товару.

Цей факт насторожив черкаських митників, тому вони проявили пильність та звернулися до турецьких колег з проханням підтвердити вартість поставленого килимового покриття. За інформацією, наданою митними органами Турецької Республіки загальна вартість поставленого товару склала 242 759,54 турецьких лір, що в еквіваленті становить 1 141 936,59 грн.

Таким чином, товар «поліпропіленове килимове покриття» загальною вартістю 1 141 936,59 грн було переміщено через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом надання як підстави для переміщення документів, що містять неправдиві дані в частині дійсної вартості килимового покриття.

Відповідно до виявлених фактів порушення працівниками черкаської митниці було складено 3 протоколи про порушення митних правил за статтею 352 Митного кодексу України. Міру відповідальності підприємця перед державою визначатиме суд.

Нагадаємо, влітку черкаські митники вже складали 7 протоколів на одного черкаського підприємця, що завозив з Туреччини сумнівно дешеві килими.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100