реклама Делікат

Naizdnapisochoda З початку року на території області сталося 476 дорожньо-транспортних пригод, у яких 104 особи загинули та 590 отримали травми. Як інформує прес-служба Державтоінспекції Черкаської області, близько 50% усіх автопригод сталося за участі та з вини пішоходів.

 Найчастіше причинами ДТП за участю пішоходів є їх власна необачність, невитриманість та поспішність: вони перетинають дорогу у невстановленому місці; несподівано виходять на проїжджу частину; не керуються сигналами світлофорів або ж ходять по дорозі в нетверезому стані.

З настанням осінньо-зимового періоду скорочується світловий день, погіршуються погодні умови. В цей час кожного року зростає кількість ДТП за участю пішоходів. Водії, особливо молоді, не враховують особливості дорожньої обстановки: недостатню освітленість вулично-шляхової мережі, пішоходи з настанням холодної погоди одягаються у більшості випадках у темний одяг і зливаються на дорозі з темрявою.

З профілактичною метою співробітники  ДАІ провели  профілактичну акцію "Безпечний пішохід!" метою якої було нагадування про світлоповертальні елементи на одязі, які необхідні насамперед дітям. Так, у школах інспектори ДАІ провели уроки з безпеки дорожнього руху та роздали світлоповертальні стрічки і флікери із логотипом ДАІ області. Крім того, інспектори ДПС, які заступають для несення служби у 2-гу зміну, матимуть при собі такі стрічки.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100