Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України продовжує здійснювати розслідування у ряді кримінальних проваджень про злочини працівників правоохоронних органів та суддів, вчинені стосовно учасників Революції Гідності, зокрема щодо їх незаконного затримання, притягнення до кримінальної відповідальності та обрання запобіжних заходів.

images

Так у рамках досудового розслідування у одному з таких кримінальних проваджень слідчими Департаменту 03.11.2016 на підставі ухвали слідчого судді затримано жителя м. Черкаси (так званого «тітушку»), який з 16.09.2016 перебував у розшуку за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365 (пособництво у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 2 ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину), ч. 2 ст. 384 (завідомо неправдиве показання) КК України.

Указана особа підозрюється в тому, що 23.01.2014 виступила пособником працівникам підрозділу міліції особливого призначення «Беркут» ГУ МВС України в м. Києві у провокації конфлікту та затриманні із застосуванням насильства 6 учасників громадського руху «Автомайдан» і пошкодженні їх транспортних засобів, що мало місце на вулиці Щорса в м. Києві, а також давала завідомо неправдиві показання про нібито вчинення цими особами тяжких злочинів.

За клопотанням органу досудового розслідування 04.11.2016 слідчим суддею застосовано до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без можливості внесення застави.

Досудове розслідування триває.

Про це інформує Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 депутат 09.11.2016 14:52
А що ж з тими, що не законно затримували, обирали запобіжний захід не тільки до Майданівців, а й просто до непричасних людей?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 кук43 09.11.2016 07:39
Одним із головних осередків Антимайдану и титушок у Черкасах був герегівський "Єпіцентр". От тут треба було б копнути, але занадто пізно вже...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100