реклама

реклама

Стратегію розвитку малого та середнього підприємництва Черкащини на період до 2020 року розроблятимуть фахівці ГО «Інституту економічних досліджень та політичних консультацій» та Програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні» разом із обласною владою і місцевими підприємцями.

Перше засідання робочої групи з розробки стратегії відбулося сьогодні в облдержадміністрації.

Стратегiя

– Керівникам місцевих громад слід зрозуміти, що державна допомога може закінчитися або умови її надання – змінитися, а робота підприємців, які до того ж прислухаються до потреб громад – стале джерело доходів до місцевих бюджетів, – наголосив, розпочинаючи засідання, заступник голови ОДА Ярослав Березань.

Фактично, за винятком кількох великих підприємств, які працюють на Черкащині, мале та середнє підприємництво складає практично всю економіку області. Тому створення продуманої і обґрунтованої стратегії – необхідне.

Як зазначив старший економічний радник Програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні» та голова правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський, велика кількість формально підготовлених, нічим не підкріплених документів підірвали довіру людей до різноманітних стратегій, планів та звітів. Але цю стратегію обіцяють підготувати «не для галочки», із урахуванням особливостей підприємництва регіону. Вона необхідна і як інструмент співпраці влади з бізнесом, і як дороговказ щодо розвитку підприємництва, і як документ, необхідний для співпраці з міжнародними інвесторами та донорами.

За словами пана Бураківського, він та його колеги вже мають гарний досвід підготовки подібних документів – вони давно працюють із Тернопільською областю, приступили до співпраці з Херсонщиною та Вінниччиною. Наразі йдеться про поширення цього досвіду на Черкащину і Чернігівщину.

Робота із розробки стратегії триватиме.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100