реклама Делікат

5 сімей з Тального, Сміли, Христинівки, Золотоніського району та Черкас пройшли відбір для участі в програмі надання послуг патронатного виховання. Всього свої сили пробували 12-ться сімей з області, та обрали не усіх.

index

Тепер родини, що пройшли відбір протягом грудня-січня навчатимуться за спеціальною програмою.

4 грудня для учасників програми з надання послуг патронатного виховання розпочнеться перше навчання в Черкасах.

Про це на вранішній нараді в ОДА повідомила заступник директора Черкаського обласного центру соціальних служб для сімей, дітей та молоді Людмила Березовська

«Патронат - це така «швидка сімейна допомога». Під патронат мають бути влаштовані новонароджені, від яких відмовилися батьки у пологовому будинку, безпритульні, підкинуті або діти, перебування яких у сім'ї може загрожувати їхньому життю чи здоров'ю. Серед вимог до кандидатів на участь у програмі – вік від 35 до 60 років. Родина має перебувати в зареєстрованому шлюбі і проживає на спільній площі, або одинока особа ,з якою проживає повнолітній член родини і готовий стати помічником. Це родина яка має позитивний досвід виховання дітей, вищу освіту, не має судимостей тощо. Райдержадміністрація чи міськвиконком приймають рішення про запровадження послуги патронату над дитиною, укладає з патронатним вихователем договір про надання послуг терміном на 1 рік, укладає договір про патронат над дитиною на 3 місяці. Опісля договір може бути продовжено до 6 місяців, і забезпечує надання медичних, соціальних, освітніх послуг відповідно до потреб дитини. Центр соціальних служб здійснює пошук та підготовку кандидатів для патронату. А служба в справах дітей здійснює влаштування дитини до патронатного вихователя і приймає рішення щодо подальшої долі дитини", - повідомила Людмила Березовська.

Голова ОДА Юрій Ткаченко попросив керівників районів уважно поставитися до питання і максимально поінформувати громадськість про впровадження відповідного проекту на Черкащині.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100