реклама Делікат

 upppo Триває провадження уповноваженого з прав людини Ніни Карпачової у резонансній справі про доведення до самогубства матері-одиначки з міста Алушти Автономної Республіки Крим Наталії Кобелєвої, повідомляють у прес-службі омбудсмана.

 Як нещодавно стало відомо, працівники Придніпровського райвідділу міліції міста Черкаси затримали директора київської будівельної компанії Дениса Русанова, визнаного судом винним у загибелі 40-річної жінки та засудженого до позбавлення волі.

11 серпня 2009 року Ялтинський міський суд, засудивши Русанова до п’яти років позбавлення волі, задовольнив також позов Уповноваженого з прав людини в інтересах неповнолітнього сина Кобелєвої щодо відшкодування матеріальної та моральної шкоди. Не маючи наміру відбувати покарання та добровільно сплачувати визначену судом шкоду, Русанов ще до оголошення вироку зник з поля зору правоохоронців.

З метою активізації розшуку винуватця трагедії протягом двох років уповноважений з прав людини неодноразово зверталась до керівництва Генеральної прокуратури та Міністерства внутрішніх справ України. За їх інформацією, ні в місті Києві, де знаходиться офіс будівельної компанії, ні в Черкасах, де проживав Русанов, засудженого не вдалося розшукати.

Нарешті, завдяки спільним скоординованим діям працівників органів внутрішніх справ та прокуратури Русанов був затриманий у Черкасах. Наразі його направлено для відбування покарання до Черкаської виправної колонії № 62.

Водночас Уповноважений з прав людини вважає, що ще рано ставити крапку у цій справі, оскільки не притягнуто до відповідальності усіх причетних до самогубства молодої жінки. Зокрема, одному з співучасників Русанова – екс-судді Алуштинського міського суду вдалося уникнути кримінальної відповідальності завдяки своїм зв’язкам із окремими суддями Верховного Суду України.

Минулого року Президент України за причетність до цієї трагедії звільнив згаданого представника Феміди з посади судді.

Довідка. Наталія Кобелєвоа вчинила моторошний акт відчаю. Жінка намагалася відстояти ділянку  площею чотири сотки на пустирі, прилеглому до багатоповерхівки, де мешкала. Але місцева влада вирішила відібрати цей пустир у людей, котрі обжили його близько 40 років тому, і віддати під будівництво чи то стадіону, чи то елітного багатоповерхового будинку. Через байдужість влади пані Кобелєва викинулася просто з вікна п'ятого поверху алуштинської міськради.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100