реклама Делікат

Черкаські рятувальники боролися з хімічною зброєю на Центральному стадіоні. За такою легендою бійці групи радіаційного та хімічного захисту, а також особовий склад хіміко-радіологічної лабораторії АРЗ СП 26 жовтня та 2 листопада провели у Черкасах комплексні практичні заняття у рамках підготовки до Чемпіонату Євро-2012.

Як інформує прес-служба МНС області, у межах програми навчання були відпрацьовані, зокрема, методи нейтралізації хімічної речовини, зроблено забір проб, а також «прогнано» вихід рятувальників із забрудненої зони у чисту.

Хіміко-радіологічна лабораторія проводить ідентифікацію бойової токсичної хімічної речовини, а завдання відділення хімічного захисту – провести відбір проб і спеціальну обробку одягу особового складу, який виходить із забрудненої зони у чисту.

За «легендою» речовина, яку нейтралізували рятувальники, за своїми хімічними властивостями надзвичайно токсична, смерть від отруєння нею настає вже при концентрації 0,003 мг у 1  куб. м повітря. За правилами, спеціалісти готувались до найгіршого – застосовували капсуловані костюми й ізолюючі апарати.

Наступні навчання заплановано проводити не лише на стадіонах. Місць для перевірок і тренувань безліч – від спеціальних тренувальних баз до місць великого скупчення людей – залізничних вокзалів і вагонів, адмінбудівель і аеропорту.

Фото прес-служби МНС області.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Кирсан 04.11.2011 16:25
Там хімічна зброя гура.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Поінформоване джерело 04.11.2011 11:43
Гучний заголовок - і пшик у стилі "хімічної зброї" - на виході... :sad:
Ви ж так тільки паніки додаєте на фоні заявочок Януковича про "підготовку збройних наїздів на владу".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100