реклама Делікат

На базі Новодмитрівської загальноосвітньої школи Золотоніського району відкрилася «Школа шляхетних українок». Про це повідомляють в прес-службі Черкаської облдержадміністрації.

У «цій школі» не буде оцінок і традиційних вчителів. На уроки запрошуватимуться візажисти, перукарі, кухарі, психологи, косметологи тощо, які проводитимуть оригінальні майстер-класи. Дівчат вчитимуть приємним манерам, умінню спілкуватися на світських прийомах і навіть їздити верхи на конях. Після кожного уроку їм вручатимуть цікаві подарунки.

Навчання в школі безкоштовне. Воно триватиме до 1 травня та завершиться святковим балом. Перший урок панянок відбудеться вже цієї суботи у Красногірському жіночому монастирі. Його тема – роль жінки у релігії та суспільстві.

Ініціатором заснування «Школи шляхетних українок» на базі Новодмитрівської школи став її директор Олександр Тукало. На урочисте відкриття школи прибули начальник відділу освіти райдержадміністрації Лариса Глоба, директор Золотоніського міськрайонного відділення «Дитячого фонду України» Віра Кулініч, настоятель Свято-Успенського собору Ярослав Івануса, сільський голова с. Новодмитрівка Михайло Назаренко, представники місцевих ЗМІ. Вище зазначений фонд ось уже майже 20 років допомагає дітям реалізовувати їх задуми та підтримує обдаровану молодь. Матеріальну підтримку цій організації надають директор ТОВ СП «Золотоніський» Алі Сулайман та інші місцеві меценати.

У проекті вже взяли участь шістнадцять юних леді із Новодмитрівки, до яких приєдналися і жительки міста Золотоноша.

Це перший такий проект в області. Подібні школи шляхетних пані діяли на Україні ще у 18 столітті.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100