реклама Делікат

Понад 260 тисяч гривень отримали цього року з міського бюджету 9 черкаських об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на капітальний ремонт покрівель. Начальник відділу сприяння ОСББ Юрій Івченко зауважує, що серед ОСББ є справжні «новатори», які  одними з перших у місті почали застосовувати при ремонті  покрівель найсучасніші технології та матеріали, які доводять свою якість, ефективність та довговічність  при експлуатації. Про це інформує прес-служба МВК.

Таким, зокрема, виявилось ОСББ «Оберіг» (Іль’їна, 342).

– Навчена гірким досвідом недовговічності ремонтів даху, проведених неякісно з використанням  традиційних матеріалів, а також  проконсультувавшись з фахівцями у цій сфері, разом з жителями ОСББ «Оберіг» ми прийняли рішення здійснити ремонт покрівлі  у будинку за новою технологією із використанням пінополіуретану, – говорить керуюча ОСББ Галина Слинько.

Особливість цієї технології полягає у тому, що матеріал заливається у рідкому стані єдиним шаром по всьому даху (а не частинами) у кілька слоїв та зверху покривається лаком.

– Це робота доволі клопітка, оскільки технологія передбачає, що ремонт покрівлі має здійснюватись фактично одномоментно без зволікань і тривалих перерв. Проте жителі задоволені результатом. Оскільки останні дощі засвідчили міцність покрівлі. Крім цього, підрядник також відремонтував усі дахи балконів верхніх поверхів будинку. Раніше ж, коли дощило, люди у під’їзди заходили з парасолями, оскільки там текло, мов «з відра», – згадує Галина Василівна.

За її словами, новий дах ОСББ «Оберіг» обійшовся навіть дешевше, ніж при традиційному покритті. Загалом з усіма роботами  вийшло близько 110 тисяч гривень, з яких половину сплатило місто.

– Кошти надійшли вчасно, ніяких зволікань  з фінансуванням  чи оформленням  документів не було. Міська влада спрацювала злагоджено та оперативно, – зауважила Галина Слинько.

Нагадаємо, така допомога передбачена Програмою підтримки ОСББ, згідно з якою кошти виділяються на умовах співфінансування. Тобто 50 % суми сплачує об’єднання, решту – фінансує міський бюджет.

На запитання щодо переваг «життя» в ОСББ, у порівнянні, приміром, з підпорядкуванням СУБу, Галина Василівна відповіла, що різниця разюча. Це стосується як будинку по вул. Ільїна, 342, так і решти, якими вона опікується,  або перетинається з огляду своєї діяльності. Відразу «впадає в око» доглянутість подвір’я, під’їздів, та й будинку загалом. Оскільки в ОСББ люди не чекають, коли хтось прийде і зробить, а відразу усувають проблемне питання.

Цікаво, що є багато прикладів, коли злісні боржники за комунальні послуги після утворення ОСББ почали вчасно сплачувати квартплату. Оскільки пересвідчились у реальній роботі з упорядкування  їх будинку.

Для довідки:

Кошти міського бюджету, виділені для проведення робіт по капітальному ремонту покрівель в ОСББ у 2011 році:

  • ОСББ «Різдвяний -1» – 22,544 тис. грн.;
  • ОСББ «95» – 37,609 тис. грн.;
  • ОСББ «Гоголя,221» – 31,532 тис. грн.;
  • ОСББ «Оберіг» – 55,1466 тис. грн..;
  • ОСББ «Перемоги, 30» – 20,798 тис. грн.;
  • ОСББ «Промінь» – 24,60045 тис. грн.;
  • ОСББ «Наш дім» – 33,9439 тис. грн.;
  • ОСББ «Перемоги-1» – 17,61785 тис. грн.;
  • ОСББ «Перемоги-2» – 17,61785 тис. грн..;
Загалом на капітальні ремонти житлового фонду (покрівель, ліфтів, утеплення фасадів, заміну труб) цьогоріч ОСББ  отримали з міського бюджету понад 1 млн. 200 тис. грн.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 DenSvoboda 04.11.2011 16:26
Краще б газони повисаджували на дахах багатоповерхіво к - оце б повітря почистішало у найкращому місті-курорті Черкаси! :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100