реклама Делікат

phishing Співробітниками слідчого управляння УМВС України в Черкаській області було порушено кримінальну справу відносно жителя міста Черкаси, який вирішив «нагріти руки» за допомогою одного із інтернет-аукціонів. Для зловмисника це було лише грою, в якій він врешті-решт програв, повідомляє прес-служба обласної міліції.

 А починалося все із простого перегляду сайтів. Хлопець, штурмуючи всесвітню павутину, випадкового натрапив на рекламу, про те, що на одному сайті можна з легкістю купувати й продавати товари, варто лише зареєструватися. Спочатку він заходив на сайт приблизно раз на тиждень подивитись, що продається та декілька разів брав участь у торгах. Зрозумівши, що на цьому можна непогано заробити, чоловік вирішив нагріти руки на довірливості громадян. Він знайшов в Інтернеті декілька фотографій електротехніки та виставив неіснуючий товар на продаж по доволі низькій ціні. Здивуванню чоловіка не було меж, коли через декілька днів до нього почали телефонувати зацікавлені покупці з питаннями щодо придбання товару. Хлопець обіцяв відправити товар поштою відразу після отримання на свій електронний рахунок грошей, але придбаних речей жоден із покупців так і не отримав. Після кількох таких спроб, працівники сайту заблокували можливості проводити торги з комп’ютера шахрая. Але хлопця це не зупинило.

Одного разу, гостюючи у свого друга, він вирішив скористатися можливістю знову відправити на аукціон неіснуючий товар. Коли товариш ненадовго вийшов з кімнати, де знаходився комп’ютер, зловмисник, використавши його ім'я, виставив ще один лот. І знову черговий покупець, не отримав речі. Цього разу обманутий покупець вже зателефонував не до адміністрації сайту, а до міліції.

Шляхом проведення оперативних заходів працівники УДСБЕЗ УМВС України в Черкаській області визначили місцезнаходження злочинця та затримали його. Проти молодика було порушено кримінальну справу за ч. 3. ст. 190 КК України «Шахрайство», санкція якої передбачає позбавлення волі строком від трьох до восьми років. Суд, прийнявши до уваги усі пом’якшуючі обставини та добровільну згоду відшкодувати усі завдані збитки потерпілим, прийняв рішення про умовний термін засудження строком в один рік.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100