реклама Делікат

ribbbbbОстаннє осіннє зариблення провели цього вівторка на Дніпрі працівники Держрибохорони у Черкаській області, випустивши 600 кілограмів дворічок товстолоба строкатого, білого амура й коропа. Потикавшись носами в берег, риба повільно пішла на близький у цьому місці фарватер.

 На зариблення Дніпра за держзамовленням і за кошти рибгоспів у цьому році спрямовано майже півмільйона гривень, водойма поповнилась більш як на 440 тисяч екземплярів рибопосадкового матеріалу, — підбиває підсумки року начальник іхтіологічного відділу Держрибохорони у Черкаській області Андрій Зінченко.
Причому, скільки товстолоба й білого амура вкинули у річку, стільки й можна буде виловити: в Україні ці види риб не нерестяться. А вони так потрібні для спасіння Дніпра, який швидко заростає: білий амур поїдає грубу рослинність (його ще називають річковою коровою, за добу він може з’їсти стільки, як сам важить), а пожива для товстолоба — синьо-зелені водорості.

Відновлюються в Дніпрі лящ і плотва, але ж нерестилища замулюються, зазначає обласна газета «Черкаський край».

— Якби ми розчищали нерестилища, це було б у тисячу разів ефективніше для відтворення рибних запасів, ніж випускати зарибок, — емоційно порівнює начальник держрибінспекції Черкаського району Юрій Трохименко. — Але це коштує мільйони гривень. Є й інші перешкоди: кошти штрафів, які ми стягуємо з порушників рибальства, йдуть до бюджетів сільрад. Та сільради не пускають ці гроші на впорядкування водойм, а навпаки — як відомі приклади, віддають нерестилища під забудову.

Оберігаючи ту рибу, яка водиться в Дніпрі, інспектори тільки по фарватеру днями виловили близько п’ятдесяти сіток — варварського засобу лову. А з 1 листопада під охороною — зимувальні ями.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 николай 06.11.2011 00:10
"водойма поповнилась більш як на 440 тисяч екземплярів "И КАРМАНЫ ИНСПЕКЦИИ ТОЖЕ ! ВСЕ ЗНАЮТ, НО МОЛЧАТ О ТОМ КАК ЧЕРПАЮТСЯ ВАРВАРСКИМИ СПОСОБАМИ ЗИМОВОЧНЫЕ ЯМЫ ТЕМИ -ЖЕ СЛУЖБАМИ! И ЩЕТ НЕ НА ШТУКИ А НА ДЕСЯТКИ ТОН ПРОДУКТИВНЫХ ОСОБЕЙ СПОСОБНЫХ ПО ВЕСНЕ МЕТАТЬ ИКРУ ,НО И ПОГОЛОВНОЕ ИСТРЕБЛЕНИЕ ЦЕННЫХ ПОРОД РЫБ !А КСТАТИ ПОЧЕМУ НЕТ ОТЧЕТОВ О " зарибленнi" ЦЕННЫМИ ПОРОДАМИ РЫБ????????? :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 николай 05.11.2011 23:59
"А з 1 листопада під охороною — зимувальні ями"!? :sad: ПРАВИЛЬНО! СВОЕ ИНСПЕКТОРЫ БУДУТ ОХРАНЯТЬ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100