реклама

реклама

Інформація про двох малолітніх дівчат, які провалилися під кригу, надійшла до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС близько 16-ї години 15 хвилин, від випадкового свідка події.

IMG_20161215_163639-600x450

На місце події було терміново спрямовано черговий караул другої пожежно-рятувальної частини, водолазів та чергову зміну оперативного відділу Управління ДСНС.

Ще до прибуття рятувальників, учень школи №21 із ризиком для власного життя, зумів дістатися до дівчат і витягнути одну з них на берег. Другу дівчинку, яка знаходилася у воді за 20 метрів від берега, з крижаної купелі витягли вже рятувальники. Обох дівчат було передано до рук лікарів «швидкої». З діагнозом переохолодження дітей, яким за попередньою інформацію близько 8 років, було терміново госпіталізовано до дитячої обласної лікарні.

Про це своїй сторінці у “Фейсбук” написав нальник прес-служби УДСНС в Черкаській області Костянтин Проценко.

Так сталося, що журналіст “Дзвону”, який мешкає у районі Митниці, опинився на місці пригоди разом із рятувальниками. Він повідомив телефоном деякі подробиці цієї надзвичайної події, що мало не закінчилася трагедією.

Рятувальники  лише за кілька хвилин прибули за викликом школяра 21-ї школи Богдана Волика, який встиг витягти з води першу потерпілу. Друга дівчинка, яку врятували із крижаної пастки, перебувала у воді більше 20 хвилин.

Підполковник ДСНС Олександр Запрягайло зумів буквально власним тілом вплав розламати нетовстий шар криги, що не міг витримати ваги дорослого чоловіка, та добратися до дитини, яка вже практично втрачала свідомість і йшла під воду. Тож Олександр зміг вхопити бідолашну дівчинку вже з-під льоду.

Після того, як врятована ним дитина опинилася у кареті швидкої, Олександру з огляду на неймовірні фізичні навантаження та переохолодження, теж знадобилася допомога лікарів. Бо він, як усі справжні герої, не зі сталі і каменю, а звичайна людина. Проте дуже мужня і смілива…

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+12 #2 Москаль Чарівник 16.12.2016 10:15
Хоть Волик і поперед Запрягайла, ну главне - результат. А пацанчика срочно в Анталью на пару тижнів за рахунок міського бюджету, хай відігріється. Респект і уважуха вам, Чоловіки!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 федор принципиальный 15.12.2016 22:29
ВСЕ,КТО ПРИШЕЛ ВО ВРЕМЯ НА ПОМОЩЬ-М О Л О Д Ц Ы !!! А что интересно думают родители ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100