реклама

реклама

Після повернення депутатів з обіду з’ясувалось, що кількість голосів за бюджет навіть більша, ніж передбачалось.

Як повідомлялось раніше, бюджет міста Черкаси на 2017 рік під час сьогоднішньої сесії міськради було прийнято мінімальною більшістю голосів – 22, але після початку перерви депутат Михайло Бінусов, чий голос рахувався «за», заявив що він утримався. Якби це підтвердилося, бюджет не можна було б вважати прийнятим.

Але після завершення перерви депутат Бінусов не дав чіткої відповіді, як само він проголосував. Натомість депутати, які сиділи поруч із ним, твердять, що він голосував «за».

Більше того, член лічильної комісії Гриценко, який заявив, що він голосує «за» під час голосування попросив виправити у протоколі свій голос на «утримався». Але під час перерви він вичитав у законодавстві, що змінювати свої волевиявлення депутату забороняється. Тому його голос потрібно вважати «за».

Як результат, наразі в протоколі зазначено, що за бюджет проголосувало 23 депутати.

За результатами погоджувальної ради керівники фракцій Черкаської міськради оголосили, що при складанні протоколу щодо прийняття бюджету міста на 2017 рік сталася технічна помилка.

У складеному заново протоколі враховано, що депутат Бінусов "утримався", а депутат Гриценко проголосував "за". Для вірності депутати одноголосно схвалили новий протокол.

Таким чином, бюджет офіційно схвалено.

Після цього депутати відклали розгляд звернення до Верховної Ради щодо системи "Прозорро", пославшись на те, що цей документ має бути формально опублікований за 21 день до розгляду.

Таким чином, між провладними фракціями ради і опозицією було досягнуто компромісу.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #3 блазень 16.12.2016 21:43
Останнім часом Гріценко якось дуже вільно голосує )))І що цікаво - з боку керівництва фракціі - ніяких до нього санкцій немає 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 Любов Майборода 16.12.2016 18:20
Прийняття бюджету за два тижня до початку року - явище позитивне! Таке відбулося вперше за часів незалежності. Вітаю депутатів, управлінців та Наталію Джуган, які працювали над документом. Сподіваюсь, що при внесенні змін до бюджету, процедура розгляду буде дотримана і проект рішення буде оприлюднений за 20 днів, як того вимагає закон.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 федор принципиальный 16.12.2016 17:11
Два клоуна или с головой что ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100