реклама

реклама

Вчора у Черкасах пройшла звітна зустріч молодіжної громадської організації «Книжковий маестро», яка підвела підсумки своєї діяльності за рік. «Закривав» сезон  черкаський журналіст, відповідальний редактор інтернет-видання «Прочерк» Назарій Вівчарик.

Сам журналіст, за його словами, письменником себе не вважає.

- Довгий час я писав для себе і лише через деякий час зважився показати свої оповідання аудиторії. Брав участь у конкурсах, деякі оповідання входили у збірки та літературні журнали.

Пише Назарій Вівчарик переважно детективи та містику. Книга «Ті, що живуть під землею», яку і представляв черкащанам журналіст, саме містична.  Столичне видавництво, яке дізналось про черкаського автора через конкурс, розробило дизайн обкладинки та видало книгу в електронному варіанті, придбати яку можна через інтернет.

За словами Назарія Вівчарика, у книзі розповідається про видуманих персонажів – людей-кротів, які живуть під землею, і з якими через певні обставини зустрічається головний герой Віталік.

Присутні на презентації люди – здебільшого постійні відвідувачі заходів «Книжкового маестро», ставили Назарію питання, зокрема і про те, чи вдається йому заробляти на своєму захопленні.

- Для мене це спосіб розслабитись і відволіктись. Як йога для тих, хто нею займається. Моя професія – це журналістика. До того ж, реалії сучасної літератури такі, що заробити на цьому дуже складно, - сказав Назарій Вівчарик.

Він також додав, що інколи доводиться купувати збірки, в які входять його оповідання, власним коштом. А всього як письменник заробив 300 грн – гонорар за публікацію в літературному журналі.

Засновник громадської організації «Книжковий маестро» Людмила Фіть на звітній зустрічі розповіла присутнім про діяльність організації – про ті зустрічі із письменниками, які вдалось провести за рік.

Серед них були і зірки сучасної української літератури – Макс Кідрук, Юрко Іздрик, брати Капранови та інші.

Розповіла пані Людмила і про курйози. Зокрема, коли на зустрічі з Кідруком відмовився працювати проектор.

Загалом, як сказала Людмила Фіть, організації є чим пишатись, а в планах на наступний рік – чимало цікавих заходів. Однак, всі секрети засновник «Книжкового маестро» не розкриває.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #4 Казбет 17.12.2016 18:42
Знайшов, прочитав. Цікаво! Молодець, так тримати!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Бери вище! 17.12.2016 16:52
Цитую Муха:
Теперь в Черкассах свiй Назарий Кинг.

...Конг :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 пересічний 17.12.2016 15:53
Вітання Назарій,"Прочерк"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Муха 17.12.2016 14:22
Теперь в Черкассах свiй Назарий Кинг.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100