реклама Делікат

Всеукраїнський турнір із хортингу відбувся в суботу в черкаському палаці спорту «Будівельник». Турнір з хортингу проходить у нашому місті вже втретє. Але цього року він набув всеукраїнського значення та зібрав у одному залі спортсменів із Києва, Одеси, Вінниці, Полтави та Криму.

«Головною метою нашого турніру є популяризація хортингу серед молоді. Адже цей вид спорту має глибоке коріння, українське коріння. Хортинг створювався українцями і для українців та є універсальним, адже зумів об’єднати у собі всі види боротьби. Якщо батьки віддають дитину на карате, то вони мають розуміти, що є певні прийоми, які створювались з урахуванням певних фізіологічних особливостей японців. А хортинг створювався ще за часів козацтва і з проекцією на українців у першу чергу», – розповідає Аза Шульга, віце-президент центрального регіону України з хортингу та президент Черкаської обласної федерації хортингу.


Ще однією інтригою цьогорічного турниру було те, що до участі в змаганнях долучилися спортсмени й з інших видів бойових мистецтв. Тому на бойовому килимі протистояли один одному не лише спортсмени-хортингісти, але й каратисти, самбісти, дзюдоїсти та багато інших. Про це інформує "Черкаський спорт".

«Про хортинг дізнались із оголошення. Займаюсь цим видом спорту три роки і за весь цей час жодного разу не хворів. Змагався із хлопцями, які займались іншими бойовими видами спорту, але не відчув трудношів, адже багато прийомів дізнався з хортингу», – ділиться своїми враженнями Кирило Рижак, чемпіон у віковій категорії 8-9 років.

Як інформує прес-служба ГО "Черкаська обласна федерація хортингу", 38 черкаських хортингістів вибороли призові місця. Серед них є і своєрідні рекордсмени, які вибороли по два-три призових місця в різних розділах змагань «Двобій», «Форма» та «Контактний бій з боротьбою»:

Вадим Огілько виборов два срібла («Двобій», «Форма») та одну бронзу («Контактний бій»);

Андрій Чеберяка – золото («Форма»), срібло («Двобій») та бронза («Контактний бій»);

Іван Очеретянко – золото («Контактний бій»), срібло («Двобій»);

Влад Омеляненко – золото («Контактний бій»), срібло («Двобій»);

Тимур Крикля – золото («Форма»), срібло («Контактний бій»);

Людмила Малюк – три срібла у всіх категоріях;

Марина Івкова – золото («Двобій»), срібло («Форма»);

Олександр Пилипенко – срібло («Форма»), бронза («Двобій»);

Максим Заєць – золото («Контактний бій»), бронза («Двобій»);

Артем Пархомець – два срібла («Контактний бій», «Двобій»);

Сергій Шуба – срібло («Контактний бій»), бронза («Двобій»);

Володимир Перевозний – срібло («Контактний бій»), бронза («Двобій»);

Тимофій Корнієнко – бронза («Контактний бій»), бронза («Двобій»);

Геннадій Горбик – срібло («Контактний бій»), бронза («Двобій»).

Рідна донька Віктора Синєбрюхова – Аріна - також виступала на змаганнях і виборола золото в категорії «Форма». Окрім того, присутні на турнірі почули пісні у виконанні Аріни, яка професійно займається вокалом і навчається в Черкаському музичному училищі ім. С. С. Гулака-Артемовського.

Хортинг – це давній український вид спорту, що належить до бойових мистецтв та включає в себе комплекс ефективних прийомів самооборони. Ідея виникнення цього виду спорту пов’язана з відродженням давніх народних традицій, що передавалися з покоління в покоління. Адже слово «хортинг» походить від назви відомого острова Хортиця, де була розташована Запорізька Січ та вдосконалювалося бойове мистецтво козаків.

Організатори турніру сподіваються, що хортинг невдовзі стане міжнародним та оліпійським видом спортом. А покищо цей вид спорту швидкими темпами набирає популярності серед молоді. Уже з наступного року хортинг дозволять викладати у школах та ВНЗ.

Фото Романа Кирея

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 Удачі! 09.11.2011 11:12
Більше таких змагань!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #1 Жмур 07.11.2011 20:54
Хортинг - распитие бутылки "Хортицы" на скорость - национальный вид спорта!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100