реклама Делікат

«Не зовсім неочікуваною» називає заяву народного депутата від Партії регіонів Василя Хари про відставку з посади Голови ФПУ керівництво Черкаської обласної профспілки. Як зазначив у коментарі «Прочерку» Голова Федерації профспілок області Петро Шевченко, вже декілька місяців ситуація у верхівці профспілки була напруженою.

– Не завжди сходилися думки голів центральних профспілкових комітетів. Ситуація ускладнилася у зв’язку з прийняттям пенсійної реформи в Україні. Тоді Василь Хара саме пішов у відпустку. Представники профспілок пікетували тоді Верховну Раду. Але це було небагаточисленне пікетування і Хара був проти, – зазначив Петро Шевченко.

За словами Шевченка, були й інші конфліктні ситуації. Так, дехто з голів центральних профспілкових комітетів пропонував Харі призупинити членство в Партії регіонів на час керування профспілкою.

– Тут треба розмежовувати трудові відносини з політикою. Та Хара не зробив цього. Разом з тим, Василю Харі не вдалося знайти порозуміння з владою. Так, у всьому світі складні соціально-трудові відносини з владою, і в Україні також. Та слід якось врегульовувати стосунки, як це, зокрема, намагаємося робити ми на Черкащині, – зазначив Петро Шевченко.

Як повідомив Шевченко, одинадцятого листопада відбудеться засідання президії ФПУ, де може бути прийняте рішення про призначення виконуючого голови Федерації профспілок України.

– Перш ніж обрати людину, треба почути ї бачення вирішення проблем, побачити програму. Запланували засідання президії на 11-те число, щоб витримати паузу, зрозуміти, чому сталася така ситуація, – пояснив Петро Шевченко.

реклама

Коментарі  

 
0 #24 Тихе царство... 18.11.2011 14:22
17 листопада 2011 року відбулося засідання ради Федерації профспілок Черкаської області, в якому взяла участь і я. І що я побачила, не встиг Шевченко відкрите засідання як чотири голови галузевих профспілок уже заснули і так із закритими очема просиділи дето годин три. Оце в нас такий профсоюз, про які рішення мова може йти...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #23 Оце так керівник.... 15.11.2011 17:49
Дякуючи голові галузевої профспілки ЖКГ бабушці Павленко в 2010 році було розвалено дві потужні профспілки в м. Смілі, це КП "Водгео" і КП "Смілатеплокомун енерго". Скільки ми відїздили до цієї бабушки одномому Господу Богу тільки знати, що вона нам тільки не брехала і обіцяла втрутитись в цю обстановку, але при одній умові щоб ми не перечили адміністрації нового підприємства ТОВ "Сміла Енергоінвест", яке було створени на базі двох комунальних підприємств. Вона не щзоб нас захистила, а зробила так щоб наші підприємства ліквідувати. Оце і вся "допомога" цієї бабушки, після цього противно даже слухати, а тим більше читати про ФПУ Черкаської області, а особливо про Черкаську обласну профспілку працівників ЖКГ і про бабушку якій давним давно пора на пенсію і освободити своє місце молодим....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #22 А нужен ли нам такой проф 15.11.2011 12:58
Наконец Шевченко "прозрел"! Но лучше поздно, чем никогда.
Теперь желательно, чтобы прозрели миллионы рядовых членов профсоюзов Черкасской области, и ответили себе на вопрос: "А нужна ли нам такая ФПУ Черкасской области, что мы с этого реально имеем, защищает ли она наши социальные права и интересы?"). Профсоюз перестал быть профсоюзом еще в СССР, превратившись в "школу коммунизма", а реально - в прислужника государства, которое декларировало свою коммунистичност ь. Уже 20 лет коммунизм никто не строит (разве что персонально для себя), а ПФУ так и не стала вновь защитником социальных прав трудящихся. Так кому и за что вы платите свои взносы, товарищи? Не пора ли создавать настоящие профсоюзы? Без бездельников, которых так точно охарактеризовал Хара!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #21 Петя думай, думай.... 14.11.2011 22:25
Хара, это еще один Шуфрич. Гавкнул без разрешения против пенсионной реформы и тут же ему сплели лапти. Просто Шуфрич моложе и умнее, и ему есть что терять, поэтому он ушел тихо. А Хара попытался что то доказать, но ему перекрыли кислород напрочь, вот он и делается обиженным.
А профсоюзы у нас бездействуют по той же причине, по которой у власти ПР.
Выборы руководства профсоюзов идут с низу. А внизу безразличная к своему положению в обществе толпа. Так они принимают колдоговора с предприятиями, так выбирают представителей на вышестоящие сьезды.
А руководство знает, кто их поставил и служат им, а не безразличной к их жизни толпе.
А действенный профсоюз, это в десять раз сильнее чем ПР и БЮТ вместе взятые. Это они поднимают миллионы на борьбу за свои права и почти всегда выигрывают.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #20 Петруха вибори на носі... 14.11.2011 21:28
Почалася гра в поганих і хороших хлопчиків-ВИБОРИ НА НОСІ !
Хлопці,ну це вже не цікаво.Придумайте що небудь цікавіше.***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #19 Петручіо дивись в оба... 14.11.2011 15:12
Йому ж пацани ясно сказали-потрібно ДІЛИТИСЬ. А він все собі та й собі. От і довелось знати з посади-не виправдав високої довіри.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #18 А бачили нормальну проф 14.11.2011 13:25
в нас в ВУЗі вільна профспілка, але вони займаються чим завгодно,тільки не захистом прав працівників, бо головою є друг і товариш ректора - про яке відстоювання інтересів співробітників при такому розкладі може бути мова? так, що єдиним реальним виходом із ситуації бачу вихід з профспілки і закриття її, а потім можливо і створення відокремленої від роботодавця організації яка повинна займатись тільки юридичними і протестними засобами впливу на роботодавців!!! і ця структура не повинна знаходитись в одному приміщенні з роботодавцями!! !
а те що є зараз, це пародія на профспілку, і харя був її частиною, прозрівши лише коли йому його ж вчорашні дружки дали під зад коліном і відібрали ласий шмат добра!!! бачили ж очі з ким дружили, а тепер іжте, аж ........!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #17 Кстати на счет профсоюза 14.11.2011 12:34
Теперешние профсоюзы - это жалкий рудимент совдепии. Только, в советское время член профсоюза мог получить, к примеру, реальную путевку в санаторий или другую реальную помощь, а сейчас такие профсоюзы в Черкасской области во главе бабушек и дедушек НИЧЕГО не делают и НИЧЕГО не решают для реального человека. Я это понял 15 лет назад и вышел из профсоюза. Главное, что ничего от этого не потерял, только съэкономил на взносах для нынешних жирных котов. Тьфу!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #16 Кстати на счет профсоюза 14.11.2011 11:11
Основна робота профспілок - організація акцій протестів проти свавільного правління олігархів і роботодавців, ави у нас такі акції бачили на чолі Шевченко, Кучугурній, Павленко і тд? у нас що з правами працівників все нормально, зарплати нормальні??? чому ж Шевченко із своїми бабушками і дедушками не піднімав людей а жирував і користувався коштами бідних робітників- як сам тепер пише про інших,аж харю на весь екран роз"їв?!!!
он в Греції, Франції, Італії, Англії профспільки вивели людей - мільйони людей - заблокували столиці, транспорт, держустанови, а наші що роблять - ікорку жруть!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #15 Кохан 14.11.2011 10:53
Регіонали уже і між собою жеруться, ніяк не можуть нагарбованим поділитися!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100