реклама Делікат

Фото прес-служби МНС області

Фото прес-служби МНС області

У суботу вдень співробітники Кам’янського райвідділу МНС спільно із місцевими жителями виловили з річки Тясмин лебедя, якого передали співробітникам районної ветеринарної клініки.

Рибалки, що часто бувають на річці впродовж кількох днів спостерігали за непевними спробами птаха улетіти. Зрозумівши, що птахові уникнути зимівлі не вдасться, чоловіки повідомили про нього рятувальникам Кам’янського райвідділу МНС.

Лебедя ловили не більше години, птах, який залишився на самоті плавав Тясмином разом із свійськими качками і, коли вони в черговий раз вийшли на берег на годівлю, він також вийшов на берег де дозволив узяти себе до рук. Пернатого відвезли в Кам’янку до ветеринарної клініки.

На думку орнітологів такі випадки не така вже й дивина. Птахи, що з’являються з пізнім виводком часто не встигають навчитися добре літати. У подальшому їх доля зазвичай трагічна, батьки таких пташенят кидають і мігрують до вирію самостійно.

Швидше за все молодий птах (а про це свідчить його сіре оперення) дійсно не встиг навчитися літати, тому батьки його покинули і відправилися в теплі краї.

Навесні ветеринари обіцяють повернути його на річку.

Це вже другий випадок порятунку лебедя в Кам’янському районі. Минулого року лебідь під час посадки на воду місцевого ставка «Лештабене» поранив крило об лінію електропередач і не міг улетіти у вирій. Рятувальники, спустивши човна на воду, виловили птаха з напівзамерзлого ставка і передали до місцевої ветеринарної клініки. За зиму птах вилікувався і зустрічав своїх сородичів плаваючи по ставку.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100