реклама Делікат

Черкаси не перетинають епідеміологічний поріг захворюваності гострими респіраторними захворюваннями та грипу. Про це 7 листопада заявила в.о. головного лікаря Черкаської міської санітарно-епідеміологічної станції, завідуюча епідвідділом Ольга Савенко.

– Епідситуацію ми моніторимо протягом року щотижнево. Сьогодні у нас 44-й тиждень року. Захворюваність склала в інтенсивних показниках на 100 тисяч населення 60,5%, що нижче значення епідемічного порога на 24,6%. Ми реєструємо незначне зростання і пов’язуємо це з сезонним підйомом рівня захворювання, – зазначає пані Ольга.

За словами директора департаменту охорони здоров’я та соціальної політики виконавчого комітету Черкаської міської ради Олега Стадника кількість хворих за минулий тиждень становить 1737 осіб, з них левова чаcтина – діти. Госпіталізовано і пролікована 74 особи (з них 72 дитини).

– Заклади охорони здоров’я  працюють у звичному виробничому режимі. Йде звичайна робота лікарів, – говорить він.

Разом з тим пан Олег зауважив, що уже видано наказ по департаменту охорони здоров’я, де йдеться про готовність медиків до роботи в епідемічному періоді.

– Всі заклади поділені на певні рівні надання допомоги. Зокрема, спеціалізовані заклади: інфекційна лікарня, приймально-діагностичне відділення дитячої обласної лікарні. Узгоджено наші дії на випадок виникнення епідемічних ускладнень: визначено порядок розгортання додаткових ліжок в інших лікувальних закладах - Першій міській та Другій міській лікарнях. Ми відпрацювали весь алгоритм дій, – додав він.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100