реклама

реклама

Протягом першого кварталу року санітарні рубки планують проводити по всій території лісів області. Зокрема, у Золонтоніському лісгоспі санітарні рубки проводитимуть на площі 2 561,5 гектара. Такі цифри оприлюднило Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства, передає УНН-Центр.

f3c55e3dac8bd5a3d1b8d1b14bf0a99f7cc06d78 Ініціативу щодо оприлюднення місць та площ рубок в управлінні було започатковано ще торік, аби зробити роботу лісівників більш прозорою, зрозумілою для громадськості та уникнути звинувачень у непродуманому та навіть злочинному господарюванні.

На початку року в лісгоспах області вже складають плани санітарних рубок, погоджують їх в обласному управлінні та лісозахисному підприємстві «Київлісозахист».

Зокрема, у Золотоніському лісгоспі найбільші площі санітарних рубок заплановано у Прохорівському лісництві — понад 972 гектари. Причина у всіх випадках одна — всихання дерев. Рубки проводитимуться в основному вздовж берегів річок, озер, у байрачних та інших захисних лісах, а також у рекреаційно-оздоровчих лісах поза межами зелених зон. Саме рубки у цих лісах можуть викликати найбільший резонанс серед громадськості.

Також великі площі під рубки планують Вільхівське та Деньгівське лісництва: 642 та 614 гектарів відповідно. Тут також чиститимуть ліси від сухостою. В основному це ліс вздовж берегів та вздовж залізниць, але є й ділянки лісогосподарської частини лісів зеленої зони.

Більш детально з місцями санітарних рубок можна ознайомитись на сайті управління.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Пересічний українець 06.01.2017 12:40
Все це має відбуватись під пильним контролем громадськості.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100