реклама Делікат

Програма телекомпанії «Вікка» про символи Черкас разом з аудіозаписом пісні молодого черкаського гурту «Спів братів» «Місто твоє і моє» та колоритними фотознімками стали змістом пізнавального компакт-диску «Чайка – символ Черкас», який було випущено з ініціативи голови громадської організації «Рідне місто Черкаси», депутата Черкаської міської ради  Сергія Отрешка.

4 листопада диск презентували в Черкаському національному університеті ім. Б. Хмельницького.

- На мою думку, чайка досить вдало передає дух, життя нашого міста, те, з чим насправді воно асоціюється, - пояснив свою прихильність до цього символу Сергій Отрешко. – З дитинства пам’ятаю часи, коли чайку над хвилею зображували на автомобілях, таким чином визначаючи приналежність транспорту до нашого міста. Саме такий символ, на нашу думку, найбільш вдалий.

У тому, що дніпрова чайка гідна символізувати Черкаси, не сумнівається і проректор з науково-педагогічної та виховної роботи ЧНУ Віра Бойко.

Відзначив плюси цього символу і кандидат історичних наук, директор наукової бібліотеки ЧНУ Григорій Голиш.

- Прихильники запропонованого символу мають чимало підстав, аби доводити свою правоту, - каже історик. – Місто розташоване на Дніпрі, а чайка – не символ печалі, а скоріше якоїсь динаміки. Це політ, перспектива і це одвічний символ. Бо козацькі часи вже давно минули, аби нині прив’язуватися до козацької символіки…

Запрошені на презентацію студенти і викладачі університету  з цікавістю переглянули фільм про символи та послухали живе виконання пісні  про Черкаси  гурту  «Спів братів», учасники якого – четверо братів Осічнюків – також прийшли на захід.

Насамкінець Сергій Отрешко подарував для бібліотеки університету 50 дисків, які зможуть використовувати студенти та викладачі. Також диски буде подаровано іншим бібліотекам міста. Про це повідомляє прес-служба ГО «Рідне місто Черкаси».

реклама

Коментарі  

 
0 #3 КОСТЯ 10.11.2011 09:02
:lol:Ти йому - стрижене, а він тобі - голене! Довго товклися, що обрати символом міста, ні до чого не домовилися. А тим часом Отрешко вирішив пропихнути свою дитячу мрію і явочним порядком вирішив за всіх. .......................................................
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Банківський службовець 09.11.2011 19:08
І не соромно ГОЛОВІ БЮДЖЕТНОЇ КОМІСІЇ міської ради займатися мильними бульбашками.. :P :P Ти,ГОЛОВА БЮДЖЕТНОЇ КОМІСІЇ, поясни людям - чому в Черкасах припинили перевозити пенсіонерів? Чому в обласних центрах всієї України перевозять, а Черкасах - НІ? Куди ви з Одаричем витрачаєте бюджетні гроші окрім дисків та фейерверків? 8) :D :lol: 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Доктор 09.11.2011 18:42
:lol: :lol: :lol:
Відредагуйте заголовок. Чайка - це символ Отрэшка, але аж ніяк не міста!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100