реклама

реклама

Звенигородчани не хочуть бачити у місті російськомовної реклами. Зараз йде збір підписів під електронною петицією. Нею містяни проситимуть міську владу заборонити вивіски і зовнішню рекламу. Для того, щоб петиція потрапила до міського голови необхідно, аби під нею підписалося не менше ста осіб. Від 27 грудня підтримку висловило 27 осіб, інформують «Вісті Черкащини».

030120171820524746486.png – Звенигородчани дуже часто натикаються на рекламу російською мовою. Вона на вивісках, білбордах і на місцевому радіо. Багатьом це не подобається. Ми лише матеріалізували те, про що люди думали, – розповідає автор петиції Андрій Насадчук. – Якщо не заборонити, то розробити механізм стягування вищих податків з такої реклами до бюджету міста. Ще одна неприємна ситуація склалась довкола ватутінського радіо. Там ведуча веде мовлення російською і більшість реклам цією мовою. Я вважаю, це неправильно.

Мер Звенигородки Олександр Саєнко обіцяє розглянути звернення, коли воно набере достатньо голосів.

– Це питання, безперечно, актуальне, і хотілося б, щоб реклама в нас була українською мовою. Будемо думати, як цього досягти. Обміркуємо все, аби не мати проблем із законодавством, – пояснює Саєнко.

Голова райдержадміністрації Василь Довбуш не бачить засилля російськомовної реклами.

– Великої кількості такої реклами я не помітив. Але вона є. Та ми ж не можемо заборонити людині написати на білборді «Я тебя люблю». Хотілося б, звичайно, щоб було більше українського. А ідею про стягнення більших податків з реклами не українською я вважаю юридичним нонсенсом, – впевнений Довбуш.

Збір підписів до петиції триватиме ще 48 днів.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Оверко 09.01.2017 17:29
А що звенигородській владі прибрати рекламу мовою агресора з вулиць міста без петиції зовсім ніяк?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Володі К-р 09.01.2017 16:47
Цей Довбушем взагалі нічого не помічає, не знає і не хоче знать. Взагалі нащо він потрібен? А у звенигородців є безліч інших проблем крім російськомовної реклами. Це придумують ті кому потрібен дешевий піар, а працювати не охота. Як кажуть, якщо собаці немає що робить, то вона коконндроси отже.н
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100