реклама

реклама

У навчальному класі робототехніки, що в черкаській гімназії №9, створили команду під назвою «KiborgsUA», в яку входять школярі 5-10 класів. У групі 7 дітей і два тренера. Зараз команда готується до обласних змагань FIRST LEGO League. Про це сьогодні на презентації класу робототехніки повідомила директор гімназії Ірина Топчій, інформує журналіст "Прочерку".

IeUZRzLyvBg

Суть змагань в тому, що на ігровому полі діти за допомогою роботів виконують різноманітні місії.

– Цьогорічною темою змагань є «Пліч-о-пліч з тваринами». Наше завдання – це знайти проблему, яка існує, і її вирішення. Наприклад, протезування тварин або піклування про безхатніх тварин. На полі розташовані 13 ігрових баз: пересунути акулу, звільнити панду тощо. Діти мають запрограмувати робота, вирахувати усі кроки, щоб робот за обмежений час виконав ці місії, – розповідає вчитель історії, тренер команди Андрій Стецюк.

Школярам подобаються такі розвиваючі ігри.

cbzaJXlfXR4

– Ти можеш спробувати себе у ролі інженера, придумуєш різні речі, програмуєш робота. Ми тренуємося майже два тижні і у нас, наче, усе виходить, – каже учениця 6-А класу, учасниця команди Олена Лимаренко.

Нагадаємо, що гімназія №9 стане першою в Черкасах школою із класом робототехніки. В закладі облаштують спеціальний кабінет для занять.

Марина Клімчук

реклама

Коментарі  

 
0 #1 депутат 24.01.2017 13:53
Наче все таке безобідне, про те нерозумію, які наслідки будуть очікувать нас, в кінцевому результаті, коли приміром, токарів, водіїв, замінять роботи, а таке не загорами. Замість того, щоб думать над покращенням умов проживання людини, в нас з однієї сторони успішно ці умови погіршують, а з іншої, людину намагаються замінить роботом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100