реклама

реклама

Перші цьогоріч збори громадської організації «Громадське формування «Міська варта» відбулися 25 січня у присутності начальника головного управління Національної поліції в Черкаській області Валерія Лютого.

Мороз Лютий

– Цей рік присвячений великій даті у житті держави – 100-річчю Української революції 1917-1921 років, – зазначив голова «Міської варти» Іван Мороз. – Ми тільки тепер дізнаємося про втрати, які понесла Україна в ті часи, – більше мільйона людей. І хоча лідери революції не змогли повести людей за собою, народ самоорганізовувався і боровся за самостійну державу Україну. Україна не спала. У роки революції було більше 9,5 тисяч повстань проти більшовицького режиму.

Іван Якович нагадав, що на території Черкащини кілька років діяла Холодноярська республіка. Сьогоднішні бійці у війні на сході України є гідними продовжувачами справи українських революціонерів.

– Нехай герої тих часів, дивлячись на нас з небес, знають, що їхні смерті не були даремними. Ми живемо у вільній Україні, – зазначив пан Мороз.

Він повідомив, що «Міська варта» за підтримки мецената Араіка Мкртчяна та за участі департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради і Навчально-наукового інституту історії і філософії ЧНУ ім. Б. Хмельницького започаткувала міський конкурс «Відомі та невідомі земляки». Конкурс, який розпочався 15 січня, приурочений приурочений до Дня науки, який відбудеться 20 травня. Представникам учнівської молоді міста Черкаси пропонують написати конкурсний твір про славетних земляків. Учасники заключного туру конкурсу та вчителі – наукові керівники переможців – будуть нагороджені грамотами, а переможці – ще й грошовими преміями.

Громадська організація «Міська варта», зокрема, ставить своїм завданням співпрацю з поліцією заради забезпечення правопорядку та безпеки життєдіяльності на Черкащині.

Учасники зустрічі мали можливість поспілкуватися із керівником обласної поліції Валерієм Лютим. Про найцікавіші моменти із цього спілкування дізнавайтеся із публікацій «Прочерку».

реклама

Коментарі  

 
-1 #4 Уманский Еврей 27.01.2017 23:21
Придумали фэйковые праздники типа 100 летия украинской революции. Если бы не коммунисты, то не было бы Украины, если бы не коммунисты то после ужасной Великой Отечественной Войне, страна лежала бы в руинах. Спасибо деду за победу!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Той-той 26.01.2017 17:00
Цитую YouMustMurder:
Мороз - ведь это тот, что был готов голодать за Пустовара. Что уже смирился ?

Той. Поточний момент ловить на раз. А головне - історик.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #2 YouMustMurder 26.01.2017 14:16
Мороз - ведь это тот, что был готов голодать за Пустовара. Что уже смирился ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #1 Що це було?! 26.01.2017 13:53
Напис на стіні гласить, що заходи "громадської організації" відбулися в стінах офіційної установи - поліції, яку очолює пан Лютий.
У зв"язку з цим, два запитання: 1) Яка ж це "громадська" організація? 2) Що ж дивного, що Лютий був на її засіданні, навіть не виходячи з приміщення поліції?!
І ще - в Черкасах справді не знайшлося кращого знавця історичних подій Української революції, аніж Араїк Мкртчян?!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100