реклама

реклама

2 лютого у Катеринополі відбулось ще одне свято – урочисте відкриття оновленого Катеринопільського районного краєзнавчого музею, пишуть "Вісті Черкащини"

07022017162335091537

За час існування музей змінив кілька приміщень. Наразі його розмістили у Будинку культури. Після переїзду розпочалась робота із благоустрою, однак коштів на ремонт катастрофічно не вистачало

"Спершу ми порахували, що нам потрібно 23 тисячі. Однак у процесі з’ясувалося, що цих коштів не вистачить. Тож довелося просити не 23, а 35. Олег Володимирович погодився : "Хай буде!" Ось так з його допомогою ми завершили ремонт,"─ розповіла директор закладу Галина Снігур.

Право перерізати червоні стрічки при відкритті доручили обласним депутатам від "Черкащан", Олександру Коваленку, Артуру Футимі (Олег Васецький, на жаль, не зміг приїхати) та очільниці району Ользі Ніколенко.

Музей і справді засяяв новими барвами. У його розписі, оздобленні взяли участь катеринопільські майстри – Галина Снігур та Василь Кіяніченко, що написав кілька вітражів. Окрасою музею стали картини відомого українського художника із Запоріжжя Сергія Латанського, родом із Луківки Катеринопільського району.

"Багато його картин у нас були, ─ каже директор музею.─ А дві останні – це полотна, на яких зображено Катеринопільську і Сухокалигірську церкви, ─ Сергій Васильович передав буквально за місяць до смерті. Дуже наполягав, щоб приїхали забрали, ніби відчував, що треба завершити усі свої земні справи".

Сама Галина Павлівна передала в музей свою колекцію етноляльок та кілька картин підлакового розпису.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100