реклама

реклама

Керівник приватного підприємства «Гостинний двір» Олександр Чуприна звернувся із офіційною заявою до голови Черкаської облради Олександра Вельбівця з приводу скандального питання із забудови Соснівки. Текст заяви подано нижче.

«07 лютого 2017 року у виданні «Прочерк» опубліковану Вашу заяву зроблену під час чергової сесії обласної ради про вивчення ситуації відносно об’єкту комунальної власності по вул. Менделєєва, 4 в м. Черкаси.

Вами висловлено розчарування з приводу прийняття рішення про передачу в оренду цього майна та  можливості орендаря на договірних умовах визначати порядок використання його для своїх потреб.

Враховуючи Вашу офіційну позицію прошу врахувати наступні факти.

25 березня 2015 року у друкованому виданні "Черкаський край" було розміщено умови конкурсу оренди об’єкту комунального майна, а саме: пропозиції учасників конкурсу до проекту договору оренди мають містити відомості про мету оренди та вид діяльності відповідно до витягу з ЄРПОУ.

Переможцем конкурсу визнано ПП «Міськбуд Плюс», яке відповідно до наданого витягу з ЄДРПОУ здійснює основну діяльність у сфері спорту.

Згідно наданої ПП «Міськбуд Плюс» заяви про намір взяти майно в оренду також було зазначено мету його використання – для ведення діяльності у сфері туризму та спорту.

В зв’язку з цим є хибною та такою, що суперечить умовам договору оренди, Ваша позиція стосовно можливості використання ПП «Міськбуд Плюс» орендованого майна по вул.Менделєєва, 4 в м.Черкаси для своїх потреб.

В 2010 році саме, ніби – то, невикористання тодішнім орендарем цього майна для надання готельних послуг (та використання майна головою Черкаської обласної державної адміністрації Тулубом С. для власних потреб)  і стало підставою для розірвання договору оренди в судовому порядку , наслідком чого стало привласнення Черкаською обласною радою результатів капітального ремонту приміщень, здійснених тодішнім орендарем.

Для відновлення прав обласної ради пропоную використати цей досвід та повернути майно громаді звернувшись з позовом до суду.

Крім цього, Ви зазначаєте, що внаслідок дій з боку Черкаського міськвиконкому на об’єкті нагромадилося понад 20 тис. т побутових відходів.

З цього приводу необхідно зазначити, що в 2011 році будівлі по вул. Менделєєва, 4 були передані за актом приймання-передачі обласному комунальному підприємству, в якому не встановлено наявність 20 тис. т побутових  відходів на прилеглій земельній ділянці.

В період з 2011 по 2015 роки нерухоме майно перебувало на балансі обласного комунального підприємства «Готельний комплекс «Дніпро» і не було передане у користування третім особам.

Весь цей період правом постійного користування землею площею 5,3731 га, виділеної для обслуговування будівель згідно державного акту володіло вказане обласне комунальне підприємство.

Згідно витягу з державного реєстру земля по вул. Менделєєва, 4 в м. Черкаси площею 5,3731 га віднесена до об’єктів природно-заповідного фонду.

Виходячи з цього, Ваша заява про наявність на цій, особливо цінній землі, 20 тис. т побутових відходів внаслідок дій низки владних структур, в тому числі Черкаського міськвиконкому, є заявою про вчинення посадовими особами Черкаського міськвиконкому та інших владних структур злочину в сфері екології, відповідальність за який передбачена ст. 239 Кримінального кодексу України.

В межах даного кримінального провадження до порушників може бути застосовано штрафні санкції та покладено обов’язок відновити стан цієї землі. Постановою Кабінету Міністрів України від 24.07.2013 року №541 затверджені нормативи для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, які можуть компенсувати завдану шкоду.

Враховуючи, що при цьому порушується право громадян на безпечне довкілля, така заява про злочин з посиланням на Ваші твердження, може бути подана будь-яким громадянином.

Також Ви зазначаєте про необхідність вивезення та утилізацію відходів. Проведення рекультивації земельної ділянки у зв’язку з необхідністю проведення інженерно-технічних заходів по укріпленню берегу через зсувні процеси,  але через високу вартість таких робіт комунальне підприємство вимушене було відмовлятися від цієї земельної ділянки.

З цього приводу необхідно уточнити наступне:

Якщо мова йде про укріплення схилів земельної ділянки через зсувні процеси, то чи передбачені такі роботи в Положенні про об’єкт природно-заповідного фонду по вул. Менделєєва, 4 в м. Черкаси та Проекті організації  території  природного  заповідника  та охорони його природних комплексів?

Яке саме підприємство, що відмовилось від земельної ділянки, Ви мали на увазі?

Що стосується орендаря – ПП «Міськбуд Плюс», то згідно поданої до Черкаської міської ради заяви від 02.09.2016р. №11398-01-25 підприємство планує розмістити на 5 га заповідної землі доступне житло та заклади первинного обслуговування, мотивуючи це, зокрема, дефіцитом вільних земельних ділянок в межах міста. Міський голова Черкас повідомив громадськість, що дозвіл на розробку проекту вже виданий. При цьому договір оренди землі укладений до 2020 року та передбачається навіть зміна цільового призначення землі для здійснення такого будівництва.

А раніше ПП «Міськбуд плюс» зверталось до Черкаської міської ради з приводу виділення йому земельної ділянки для будівництва? На основі чого цим підприємством  було зроблено висновок про дефіцит вільних земельних ділянок в межах міста? Відповідь очевидна. Підприємство до Черкаської міської ради з приводу виділення земельних ділянок для будівництва раніше не зверталось, а така співпраця з Черкаською міською радою та такими висновками є очевидною оборудкою для незаконного заволодіння 5 га землі Соснівського лісу.

Відносно попереднього землекористувача – обласного комунального підприємства «Готельний комплекс «Дніпро», то його заява від 18.07.2016 р. №9262-01-25 (за підписом призначеного 21.06.2016 року новопризначеного керівника Лєбєдцова Б.Б.) про добровільне припинення права користування земельною ділянкою вмотивована укладенням договору оренди комплексу будівель від 07.05.2015р., а не відсутністю фінансових можливостей проведення інженерно-технічних заходів та вивезенням 20 тис. т побутових  відходів.

В ситуації навколо комунального майна по вул. Менделеєва, 4 у м. Черкаси Ваша особиста позиція має відповідати інтересам громади та може бути реалізована наступним  шляхом:

Зверненням до суду з позовом до ПП «Міськбуд Плюс» про розірвання договору оренди комунального майна через порушення його умов (відсутність цільового використання). Це дасть змогу повернути майно у розпорядження обласної ради та використати його в інтересах громади.

Зверненням до суду з позовом про скасування рішення Черкаської міської ради від 28.07.2016р. №2-885 в частині припинення права користування землею комунальним підприємством «Готельний комплекс «Дніпро». Підстава – відсутність погодження Верховної Ради України всупереч ст.6 Земельного кодексу України. Внаслідок цього Черкаська обласна рада поверне собі  в постійне користування 5 га особливо цінної землі природно-заповідного фонду.

Зверненням до суду з позовом про припинення права власності Черкаської міської ради на 5,3731 га земельної ділянки по вул. Менделєєва, 4 через порушення режиму використання об’єкту природно-заповідного фонду.

Зверненням до правоохоронних органів з заявою про вчинення посадовими особами Черкаського міськвиконкому злочину, відповідальність за який передбачена ст.239 КК України з поданням цивільного позову про відшкодування завданої шкоди. Це дозволить отримати кошти для відновлення стану землі та екологічних прав громадян на безпечне довкілля.

Сподіваюсь, що викладені пропозиції дозволять припинити зазіхання недобросовісних чиновників та «бізнесменів - забудовників» на об’єкт природно-заповідного фонду та сприятиме використанню цієї землі на користь громади.

З приводу вказаної заяви прошу повідомити письмово про результати її розгляду відповідно до Закону України «Про звернення громадян».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #7 Высоцкий 12.03.2017 14:48
Цитую О.ЧУПРИНА:
Пане Вельбівець!Пора надати відповідь.Не грайте в мовчанку.Тихо відсидітись не вдасться.

Цитую О.ЧУПРИНА:
Рішення міськради щодо забудови Соснівки СКАСОВАНО!!!Теп ер черга за Олександром Вельбівцем.Дійте пане голово обласної ради.План дій у Вас на столі.

Разошелся,так и сыпет:
"Треугольник будет выпит!
Будь он параллелепипед,
Будь он круг,едрёна вошь!"
Все мозги разбил на части,
Все извилины заплёл.
И Канатчиковы власти
Колют нам второй укол!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 О.ЧУПРИНА 12.03.2017 13:55
Пане Вельбівець!Пора надати відповідь.Не грайте в мовчанку.Тихо відсидітись не вдасться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 Дмитро 03.03.2017 22:31
Цитую О.ЧУПРИНА:
Рішення міськради щодо забудови Соснівки СКАСОВАНО!!!Теп ер черга за Олександром Вельбівцем.Дійте пане голово обласної ради.План дій у Вас на столі.

А як діять не буде то діятимемо ми.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 О.ЧУПРИНА 02.03.2017 12:20
Рішення міськради щодо забудови Соснівки СКАСОВАНО!!!Теп ер черга за Олександром Вельбівцем.Дійте пане голово обласної ради.План дій у Вас на столі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Олег 21.02.2017 13:08
Цитую небайдужий:
повністю погоджуюсь зі змістом, юридичні нюанси виправлять правники, а от як буде захищати майно громади Вільбівець О. (та й Ткаченко Ю.О.) дуже хочеться бачити. Інструкція по захисту майже готова!! Респект Чуприні О.

Совершенно с Вами согласен!О.Чупринi-Респект и Уважуха!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 Аналітик 21.02.2017 10:35
План дій прописано дуже дохідливо.У Вельбівця є дві дороги.Стати на бік громади, реалізувати план запропонований Чуприною і стати авторитетним та перспективним політиком.Або відморозитись,н е реагувати на пропозицію і бути викинутим на смітник історії.Я бажаю йому мудрості та рішучісті.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+22 #1 небайдужий 20.02.2017 16:36
повністю погоджуюсь зі змістом, юридичні нюанси виправлять правники, а от як буде захищати майно громади Вільбівець О. (та й Ткаченко Ю.О.) дуже хочеться бачити. Інструкція по захисту майже готова!! Респект Чуприні О.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100