реклама Делікат

alko1 Трохи більше місяця тому депутати міської ради Черкас проголосували за заборону продавати алкоголь і тютюн у закладах торгівлі, парках і скверах з 22.00 до 8.00. Також під заборону потрапив продаж пива, окрім безалкогольного, алкогольних, слабоалкогольних напоїв і тютюну на пляжах обласного центру та в закладах, де надаються послуги мережі Інтернет на платній основі. За порушення цієї заборони обіцяли чималі штрафи – близько 850 грн, причому з продавців. Але подіяло це не на всіх, інформує обласна газета «Нова Доба».  – Одного вечора, уже після того, як вийшла ця заборона, ми з чоловіком вирішили піти в гості, – розповідає черкащанка Наталія. – Було це вже після 22-ої. Зайшли в найближчий нічний магазин і попросили пляшку шампанського. Пам’ятаю, ми ще й посперечалися тоді: продадуть нам випивку та сигарети чи ні. Але продавець, і оком не моргнувши, дав нам і те, і друге. Після того я протягом місяця ще кілька разів заходила вночі й до інших невеличких магазинів за пивом і сигаретами. Здавалося, про заборону міської влади там навіть не чули.


alko Про те, що не всі магазини виконували рішення міської ради Черкас, говорило чимало жителів обласного центру. Але власникам невеликих торговельних закладів стало цього мало, і кілька днів тому вони подали до суду, щоб той скасував рішення влади. За повідомленням прес-служби міськвиконкому, Соснівський районний суд відкрив-таки провадження по двох справах, що стосуються рішення Черкаської міської ради про обмеження продажу алкоголю та тютюну. Суддя, котра 8 листопада розглядала позов від кількох власників супермаркетів, призупинила дію одного з пунктів рішення і дозволила цим продаж алкоголю та тютюну в нічний час. Але юристи, котрі представляють інтереси міської влади, вважають прийняту суддею ухвалу незаконною. Таким чином, починаючи з 8 листопада, в обласному центрі склалася парадоксальна ситуація: у великих супермаркетах керівництво підтримує рішення міської ради і не продає алкоголь і тютюн у нічний час, а в менших магазинах і кіосках продають, посилаючись на копію ухвали нещодавнього суду.


Розібратися в тому, то чи можна в нічний час продавати алкоголь і тютюн, обіцяють на судовому засіданні 21 листопада. А доти ситуація навколо резонансного рішення міської влади підвішена. Хоча мер обласного центру, незважаючи на це, закликає власників торговельних закладів виконувати ініційоване ним рішення. Адже, за словами Сергія Одарича, відтоді, як після 22-ої заборонили продавати алкоголь, кількість правопорушень, скоєних у нічний час, зменшилася втричі.

реклама

Коментарі  

 
-2 #7 Сірко 25.11.2011 17:09
Чого Ви так турбуєтись за Лисака, кум Дерновий йому допоможе, а Вам це точно не допоможе
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 Аня 25.11.2011 13:40
С Кем борется власть с пьянством или с Лысаком?
В любом ночном баре продаётся водка на разлив и на вынос
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 sergo 21.11.2011 20:55
свинья везде грязь найдет
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #4 sXe 21.11.2011 13:59
Якщо вірити слухам, можна буде подякувати сімейству Лиссаків, вже сьогодні опівночі шасливі черкащани зможуть нажертися, "не отходя от кассы " у ларька. УРА! :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Володимир 21.11.2011 10:46
Цитую Игорь:
Запрет почему-то распространяетс я только на магазины и киоски. В любом ночном ганделыке можно купить 100гр. в пластиковый стаканчик за 5,5грн.Одарыч лобируеие интересы ночных забегаловок ????

Генделик - це, мабуть, якась окрема архітектурна форма. Зрозуміло що не магазин, але, як просвітив нас Ігор, і не кіоск. От логіка, мля.. Якби позвіздєть умнікам...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Чорний полковник 20.11.2011 16:10
А давайте і вдень заборонимо... Тоді і злочинності не буде взагалі... І міліції не потрібно буде.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Игорь 20.11.2011 14:35
Запрет почему-то распространяетс я только на магазины и киоски. В любом ночном ганделыке можно купить 100гр. в пластиковый стаканчик за 5,5грн.Одарыч лобируеие интересы ночных забегаловок ????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100