реклама Делікат

Перший відкритий національний конкурс-фестиваль виконавців на народних інструментах «Рідні наспіви» нещодавно пройшов у Донецьку. Музичні змагання відбулися завдяки гранту Президента України для обдарованої молоді України. Честь нашого міста відстоював учень 5 класу Черкаської дитячої музичної школи № 3 Петро Кривотько.

Конкурс мав назву «відкритий національний», а по суті був міжнародним, оскільки в Донецьк прибули музиканти не тільки з усіх областей України, а й з Росії, Білорусі, Греції, ─ всього близько 300 учасників. Прослуховування конкурсантів проводилися у чотирьох вікових категоріях: учні дитячих музичних шкіл 9-12 років; учні дитячих музичних шкіл 13-15 років; студенти музучилищ І-ІІ курсів; студенти музучилищ ІІІ-ІV курсів. Учасники виступали з сольною програмою у різних номінаціях. Журі, що оцінювало баяністів і акордеоністів, складалося з професорів Київської, Харківської, Одеської та Донецької консерваторій.

У категорії, в якій виступав черкасець, було 33 учасники ─ найбільша кількість з усіх номінацій і категорій цього проекту. Однак Петро Криворотько вкотре повернувся з перемогою. Про це інформує прес-служба МВК.

У рамках фестивалю щовечора у концертному залі Донецької обласної філармонії відбувалися концерти.

─ Оргкомітет конкурсу «Рідні наспіви» створив умови для обміну досвідом, знайомства з прогресивними методиками викладання гри на народних інструментах, влаштувавши проведення майстер-класів відомих педагогів. Найприкметнішою ознакою конкурсу стало те, що інформація про бали, які виставило Журі кожному учаснику, була відкритою. Протоколи оцінок були вивішені на дошці оголошень, ─ розповідає про конкурс викладач Петра Надія Качор.

Довідка: Петро Криворотько – переможець міських, обласних, всеукраїнських конкурсів та міжнародного «Премія Ланчіано» (Італія).

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100