реклама Делікат

Креслення нового ринку

Креслення нового ринку

Своєрідний подарунок напередодні виборів обіцяють зробити можновладці черкащанам. А саме – облаштувати сучасний ринок у вигляді малих архітектурних форм між Макдональдзом та Центром дитячої та юнацької творчості. Про це стало відомо вчора, 14 вересня, під час робочої зустрічі підприємців міста з губернатором та мером.

Як заявив міський голова Черкас Сергій Одарич, побудувати ринок за такий короткий період часу хоч і нелегко, проте реально.

- Можна й швидше. Ціла купа торговельних місць у Черкасах, але сьогодні дискусія точиться про те, що торговці хочуть стояти на тротуарах вулиці Гоголя і ніякі інші місця їх не влаштовують. Коли на тротуарах міста ведеться торгівля, коли пішоходи часто змушені бочком протискуватися між різними лотками, то це ненормальне явище і іншого варіанту, ніж упорядкувати, в нас немає, - пояснив мер. На його думку, проблема стихійної торгівлі в Черкасах не вирішувалася тривалий час, бо міліція три роки ігнорувала рішення міської ради щодо заборони торгівлі у невстановлених для цього місцях.

- На щастя, зараз, зі зміною влади, міліція почала реагувати на наші звернення. І сьогоднішня зустріч — це підтвердження того, що область бажає допомогти місту, в тому числі й силами міліції,  навести порядок у цьому питання.

Губернатора зацікавили гаманці

Губернатора зацікавили гаманці

Тим часом, підприємці бідкалися, що тимчасовий ринок, який зараз облаштовано між Макдональдзом та ЦДЮТ, розташований так, що туди ніколи не заходять покупці. Губернатор Черкащини Сергій Тулуб, який на зустріч із підприємцями запізнився на півгодини, запропонував оригінальне вирішення цієї проблеми:

- Коли тут відкриють ринок, на тротуарі по Смілянській треба зробити ремонт, перекопати. Щоб люди туди не ходили. Вони тоді звикнуть сюди ходити і ходитимуть завжди. А взагалі, це потрібно відпрацювати, якусь рекламу дати по телебаченню, зовнішню рекламу, пустити потоки людей. Думаю, у міській владі є фахівці, і вони це питання відпрацюють. Взагалі, все, що хороше – це я, а що погане – то до міського голови, - зухвало підсумував Сергій Тулуб.

Підприємці потягнулися до нього, як квіточки до сонця:

- Слава Богу, що вас Господь прислав. Де ж ви були раніше? Ми вам такі вдячні!

- А я тут при чому? Це ви своєю працею добилися результату. Дехто от хоче, щоб я скоріше пішов, - скромно відповів Сергій Борисович і схопив за руку Сергія Олеговича, - Та я не про вас, - заспокоїв мера, котрий уже почав нервувати.

Сергій Тулуб: Все, що хороше - це я, а що погане - то до міського голови

Сергій Тулуб: Все, що хороше - це я, а що погане - то до міського голови


Голова Черкаської громадської організації «Захист дітей війни» Олександр Коваленко звернувся до губернатора Сергія Тулуба вимагаючи взагалі не допустити розміщення ринку біля Центру дитячої та юнацької творчості.

- Я вже написав вам офіційного листа і зараз звертаюся. По-перше, чи ви не проти такої торгівлі біля архітектурної споруди? (мається на увазі будинок, спроектований архітектором Городецьким – Прочерк) А по-друге, це дитячий заклад, і тут торгівлі не повинно бути, у нас є для цього ринки, - зауважив Олександр Коваленко.

Сергій Тулуб у свою чергу дав досить вичерпну відповідь на запитання, розпочавши з того, що Черкащина мусить «пережити спадщину попередньої влади».

- Тоді багато було популізму,  але мало конкретних справ. Тому сьогодні в держави немає можливості зробити нові робочі місця і швидко побудувати нові ринки, а людям треба жити сьогодні, кожного дня їм треба їсти. Тому це тимчасове рішення для того, щоб ми могли, коли обростемо фінансами, побудувати сучасні супер-ринки. Подивіться, як за кордоном. Ви побачите в центрі міста великі ринки? Ні. Хоча кажуть: Європа-Європа! А подивіться, у Неаполі, в самому центрі, чорні хлопці великі розкладають на тротуарі і продають все, що завгодно. Потім іде оцей дядько з палкою, вони всі тікають. Коли ж він пройшов, знову всі збираються. А ми хочемо, щоб так не було, - запевнив губернатор.

Очікується, що завдяки новому ринку буде створено 150 робочих місць.

 

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 Елена 15.09.2010 16:54
Ну,если Тулуб говорит о Неаполе,-значит решение будет принято в пользу торгующих на тротуаре.Чтобы стать хорошим,надо сделать так,как хочет масса.Банальный ход.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 Наталья 15.09.2010 15:57
Ну наконец-то, нашли компромис!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 урюк 15.09.2010 15:14
"Губернатора зацікавили гаманці" - значить вже є що туди класти, наприносили
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100