реклама Делікат

Збори з утворення органів самоорганізації населення (ОСН) проходять у кожному мікрорайоні Черкас. Активні жителі, які незадовго до цього були обрані делегатами від своїх будинків, прагнуть спільними зусиллями бути господарями у своєму мікрорайоні і своєрідними посередниками між жителями та органами влади, повідомляє прес-служба міськвиконкому.


– У жителів більшості будинків є питання з комфортом проживання, громадським порядком, утриманням місць загального користування, створенням затишку і порядку на дитячих майданчиках тощо, – говорить начальник відділу підтримки громадянського суспільства Черкаської міської ради Сергій Кононенко. – А ОСН дасть можливість завдяки певному фінансуванню з міського бюджету поступово вирішити ці питання. До того ж, жителі зможуть здійснити громадський контроль за діяльністю влади, за якістю наданих житлово-комунальних послуг, проведених у будинках ремонтних робіт, лобіювати відкриття дитячого садочку, школи, секції, транспортного маршруту тощо.

Однією з перших пройшла конференція і у мікрорайоні №14, що охоплює вулиці Луначарського, Ярослава Галана, Яблуневу, Грибну та інші. На цих зборах сусідів, крім затвердження територіальних меж ОСНу та створення ініціативної групи, жителі обрали ще й назву мікрорайону.

– Я звернувся до мешканців усіх будинків, до своїх сусідів з пропозицією взяти участь у перейменуванні та придумати щось оригінальне й близьке нашому краю, – говорить член ініціативної групи ОСНу Руслан Зоря. – Адже ми проживаємо в мікрорайоні, який, на відміну від інших, не мав своєї офіційної назви. Він формально іменувався «№14». Люди виявилися активними – надійшло близько тридцяти різноманітних назв. Серед них: Полісся, Лісовий, Молодіжний, Полянський, Квітковий тощо.

У результаті обговорень навіть виникла певна суперечка. Хоч як представники молоді не намагалися переконати громаду в тому, що слід відмовитися від неформальної назви «Луначарка» і перейти до більш сучасної і притаманної для цієї місцевості, більшість делегатів все ж зупинилася на імені – «Луначарський».

Тепер ініціативна група ОСНу «Луначарський» презентуватиме себе на сесії Черкаської міської ради і чекатиме дозвіл на створення їхнього осередку.

реклама

Коментарі  

 
+3 #4 Луначарский 22.11.2011 17:46
А мне нравится, звучит ведь как громко Луначарский!!! :lol: Зачем нам будущее, если есть прошлое!?
Хотя не исключаю, что большинство голосовавших за название, толком и не понимали за что голосуют и кто такой этот Луначарский.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Правда 22.11.2011 10:37
Як цікаво, громадянського суспільства нема, а відділ є
І Сергій кононенко при ньому
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 Михаил 22.11.2011 09:26
Зоря совсем "зазвезделся" - Луначарку вздумал переименовывать .
Так депутатами не становятся.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Сіренький 21.11.2011 21:06
Та вже б відразу "Пролеткультівсь ким" назвали...
Боже, скільки ж часу потрібно нашій землі, аби позбавитись навіть малих натяків на ту страшну пору. Мабуть більшості тих, хто пропонував "Луначарського", взагалі монопенісуально , де вони живуть, яких батьків чиї вони діти...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100