Учора на сесії Черкаської обласної ради депутати затвердили обласну цільову програму «Село Черкащини – 2020». «За» проголосували 68 депутатів.

Презентував обласну цільову програму «Село Черкащини – 2020» заступник голови Черкаської ОДА і депутат від ПР Василь Корнієнко. Він повідомив, що в області в 824 селах проживає 565 тисяч осіб або майже 44% від всього населення Черкащини.

– Прикро, що соціальний аспект розвитку сіл, зайнятість населення, рівень медичного побутового обслуговування, рівень освіти дуже часто залишається на низькому рівні, – зазначив Василь Корнієнко, охарактеризувавши ситуацію в сільській місцевості. – Актуальним питання є забезпечення зайнятості мешканців села. На сьогодні майже 60 тисяч осіб сільських жителів є безробітні або працюють на сезонних роботах.

Василь Корнієнко зупинився детальніше на п’яти основних розділах програми: 1. Розвиток економічної бази. 2. Підвищення якості життя населення. 3. Розвиток соціальної інфраструктури. 4. Розвиток комунального господарства. 5. Формування бюджету та фінансове забезпечення виконання програми. Загальна потреба в коштах для реалізації програми складає 3 мільярди 103 млн грн.

Після Корнієнка виступив литвинівець Володимир Лук`янець. Він наголосив на необхідності прийняття озвученої програми.

– Черкащина сьогодні є аграрно-консервативною областю в доброму розумінні цього слова. Я пропоную схвалити програму, а паралельно з цим створити робочу групу, яку очолить Василь Корнієнко. Включити туди депутатів, які пов’язані з аграрними питаннями і дати три місяці на доопрацювання програми, – зазначив Володимир Лук’янець.

Виступив також голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, соціального розвитку села та земельних відносин Геннадій Бобов, який загалом позитивно оцінив програму, однак також порадив її доопрацювати і винести на розгляд чергової сесії. На цьому б все і закінчилося, та саме повернувся губернатор і депутат Сергій Тулуб, який після відкриття сесії кудись зник. Герой України Сергій Борисович чомусь вирішив змусити Василя Корнієнка детальніше розтлумачити Герою України Геннадію Бобову суть обговорюваної програми.

– Головою комісії поставлені питання: мета програми, конкретні заходи? Василь Іванович, чого ви мовчите? Пробачте, може я не чув… - зазначив Сергій Тулуб, який справді не чув виступу Корнієнка, бо не був у залі.

– Я ж щойно про все це інформував… - спантеличено відповів Василь Корнієнко і припустив, що Бобов його просто не слухав, а прочитав те, що в нього було написано в папірці.

Однак Герой України Сергій Тулуб заступився за Героя України Геннадія Бобова.

– Ми повинні створити таку програму, яка буде зрозумілою для кожного селянина. Якщо Герой України, магнат наш обласний не розуміє цього, то пробачте: або ми не так доповідаємо, або… Тому поясніть йому! – повчав Сергій Тулуб.

Василь Корнієнко помітно захвилювався. Повернувшись до трибуни він повторно представив програму «як вже говорив у виступі». Після цього більшість таки затвердила програму.

реклама

Коментарі  

 
+6 #3 Прокурор 23.11.2011 15:22
Васі терміново треба купить собі зірку "Героя", щоб спробувати спілкуватися на рівних :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Якщо бути справедливим 23.11.2011 11:39
Василий наверное на єтот раз тебе будет алес капут
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Олег 23.11.2011 09:22
в ПР самі Герої та магнати, один за одного кращі. А той "б....." по ходу свою "звязду" ніколи не знімає?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100