Завдяки вчорашнім проханням начальника Черкаського обласного управління СБУ Володимира Криленка матеріально підтримати їх структуру у обласній Програмі профілактики злочинності в області на 2011-2015 роки з’явився новий пункт. Якщо до цього на покращення матеріального становища претендували обласні управління МНС і МВС, то тепер на це претендуватиме і СБУ…

Виступаючи під час сесії з проханням матеріально підтримати структуру, начальник обласного управління СБУ Володимир Криленко насамперед прозвітував про роботу силовиків: «За останній період УСБУ порушило 58 кримінальних справ, з них 19 – за фактом вимагання і отримання хабарів. Органами УСБУ за останні 2 роки повернуто до Держбюджету 20 млн. грн. та фінансово-матеріальних цінностей на суму 18 млн. грн., вилучено контрабанди на суму 11 млн. грн.»

А вже після цього акуратно підійшов до теми матеріальної підтримки:

– Нові завдання, які ставить перед СБУ керівництво держави у контекст підготовки до фінальної частини «Євро-2012» передбачають вирішення значно ширшого спектру задач: протидія поширенню тероризму, кіберзлочинності, нелегальної міграції. Їх вирішення потребує залучення значних матеріальних ресурсів, необхідних на придбання електронного обладнання, комп’ютерної техніки та сучасного програмного забезпечення. Актуальною є проблема забезпечення спецпідрозділу «Альфа» новими транспортними засобами, новітньою зброєю, засобами індивідуального зв’язку, - зазначив Криленко.

Після виступу Криленка депутати розглянули та ухвалили рішення «Про внесення змін до Програми профілактики злочинності в області на 2011-2015 роки». Як йдеться у рішенні, «за рахунок коштів, що виділяються на реалізацію програми, будуть здійснені заходи щодо покращення матеріально-технічного забезпечення органів внутрішніх справ, СБУ та МНС в області шляхом придбання автотранспортної, комп’ютерної та іншої техніки та обладнання, форменого одягу, ремонту, реконструкції та будівництва спеціальних установ цих органів, а також вирішення житлового та соціально-побутового забезпечення їх співробітників».

– Володимир Криленко лише задекларував бажання. І тепер у Програмі профілактики злочинності з’явився новий пункт. Це дає потенційну можливість службі безпеки просити кошти. Але живі кошти наразі ніхто нікому не виділяв, як про це написали деякі ЗМІ, - повідомив «Прочерку» начальник Головного фінансового управління ОДА Володимир Кулеша.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100