реклама

реклама

Із ухваленням 14 березня Верховною Радою нового закону з’явилася можливість створення Зорівської об’єднаної територіальної громади на лівобережжі Черкащини, інформує УНН-Центр.

cms-image-000004157 Досі Зорівська ОТГ не могла утворитися через те, що об’єднатися в одну громаду хотіли села з суміжних районів – Золотоніського та Драбівського. Але ухвалення Верховною Радою України Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей добровільного об'єднання територіальних громад, розташованих на територіях суміжних районів» зробило це можливим.

ЦВК двічі не призначала вибори в цій ОТГ через те, що села, які мають увійти в Зорівську ОТГ, належать до суміжних районів. Відсутність підстав для призначення перших виборів в громадах, створених на межі районів або навколо міст обласного значення, ЦВК обґрунтовує необхідністю спочатку внесення Верховною Радою України змін до меж відповідних районів. Тепер, за умови, що Президент підпише цей Закон, в Зорівській ОТГ можна буде провести перші вибори.

Таких громад в Україні, які чекали на ухвалення такого закону більше року, понад 30.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Оксана 16.03.2017 20:32
А чого не створити Мехедівську громаду і запросити приєднатись зорівців? Велику глупость роблять мехедівці. Велику.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100